7 lucruri care, in realitate, nu iti vor asigura o viata fericita (si 7 lucruri care o vor face)

1
De Alice Papuc
27 feb. 2023

Chiar daca uneori fericirea pare de neatins, lucrurile nu sunt chiar atat de dificile pe cat ne imaginam.

O viata fericita poate fi influentata de mai multi factori. Fiecare om este responsabil de propria fericire si de modalitatile de a o obtine: fie ca vorbim despre succesul in cariera, despre o relatie de cuplu armonioasa sau despre familie. Adevarul este ca cei mai multi oameni inca nu se cunosc cu adevarat. Ideea de fericire este foarte mult influentata de ceea ce societatea spune ca „trebuie” sa faci. Dar aceste lucruri nu pot functiona in cazul fiecarui individ.

Iata 7 lucruri care, in realitate, nu iti vor asigura o viata fericita (si, alternativ, 7 lucruri care te vor ajuta)

1. Munca

Lucrul care nu te ajuta: sa lucrezi mai putin.

Lucrul care te face mai fericita: sa lucrezi mai eficient.

Fiecare om s-a gandit cel putin o data in viata ca isi doreste sa lucreze mai putin, sa fie mai liber. Cu toate acestea, atunci cand ai timp liber, tinzi sa te gandesti in continuare la birou si sa astepti acel moment in care iti reiei activitatea. Adevarul este ca nu ai nevoie sa lucrezi mult mai putin, ci doar sa lucrezi mai eficient. Rutina si disciplina te ajtua, de asemenea, sa fii mai fericita si sa atingi acea stare de bine.

Top 5 provocari pe care trebuie sa le depasiti cand va planificati nunta

2. Prietenii

Nu te ajuta: sa ai multi prieteni.

Vei fi mai fericita: cand ai prieteni pe care te poti baza.

Este tentant sa iti imaginezi o viata fericita drept o viata plina de prieteni, de distractii si de oameni noi. Cu toate acestea, vei fi mult mai fericita atunci cand vei avea langa tine oameni cu adevarat dragi, pe care te poti baza, indiferent de situatie.

3. Provocarile vietii

Nu esti mai fericita cand: nu ai deloc probleme.

Esti mai fericita cand: stii cum sa le gestionezi.

Majoritatea problemelor nu sunt cu adevarat probleme, ci doar lucruri care iti provoaca stres si anxietate. In momentul in care inveti sa le gestionezi, duci o viata fericita, cu mult mai putine griji. Stii deja ca te poti baza pe tine si ca vei face fata oricarui lucru care va urma.

Suplimentul care ma ajuta sa fac fata vietii mele agitate

4. Succesul

Nu vei fi mai fericita daca: le vei fi superioara celor din jur.

Vei avea o viata fericita cand: vei avea relatii mai armonioase.

Adesea, oamenii simt ca au succes atunci cand sunt intr-o pozitie superioara fata de ceilalti. Cu toate acestea, nu vei fi mai fericita doar pentru ca vei avea o pozitie mai inalta la locul de munca. Vei fi mai fericita atunci cand vei fi un adevarat lider, cand ii vei inspira pe cei din jur si cand vei avea relatii armonioase cu acestia.

5. Banii

Nu vei avea o viata fericita cand: vei avea foarte multi bani.

Ci atunci cand: iti vei gestiona mai bine bugetul.

Oricat de multi sau de putini bani ai avea, trebuie sa inveti sa ii gestionezi. In caz contrar, chiar si atunci cand ai foarte multi bani, tot nu vei simti ca sunt de ajuns. Stabileste un buget clar, vezi care sunt nevoile tale si evita deciziile financiare impulsive.

Relatia de cuplu si bugetul. Cum sa porti conversatia despre bani cu partenerul tau

6. Dependenta de tehnologie

Ce nu te va face cu adevarat fericita: sa iti impui sa renunti la tehnologie.

Ce te va face mai fericita: sa iti dai seama de ce simti acea nevoie continua de a da scroll pe Instagram sau pe TikTok.

Adesea, oamenii simt ca retelele sociale online reprezinta un spatiu sigur, in care se pot deconecta de toate gandurile. Priveste urmatorul scenariu: esti intr-un loc nou, nu cunosti pe nimeni si te simti anxioasa. Ce iti vine sa faci? Sa scoti telefonul si sa te prefaci ca esti ocupata, dand scroll pe Instagram? Daca acest scenariu iti suna cunoscut, este cazul sa iti dai seama ce anume te face sa simti respectiva anxietate.

7. Durere

Nu vei avea o viata fericita daca: nu vei simti deloc durere.

Ci atunci cand: vei sti cum sa gestionezi durerea.

Atunci cand nu stii cum sa gestionezi o situatie, ajungi sa iti faci „griji in avans”. Nimic rau nu s-a intamplat, dar tu deja esti anxioasa ca iubitul se va desparti de tine si ca acest lucru te va durea foarte tare. In realitate, asta nu te va ajuta la absolut nimic. Ai nevoie sa inveti cum sa gestionezi situatia si sa nu te temi de acea durere. Daca iti vei trai viata extrem de prudent, doar pentru a te proteja, vei rata oportunitati si amintiri frumoase.

Foto: Freepik.com