Tehnica simpla prin care atragi fericirea in cuplu

1
De Daniela Mitran
8 ian. 2020

Lipsa comunicarii si a atentiei sunt printre principalele motive pentru care unele relatii nu functioneaza. Desi exista foarte multe reguli pentru a atrage bunastarea in viata personala, una dintre ele este vitala!

Este dureros sa ajungi in pragul unei despartiri, mai ales dupa ce ai investit timp si sentimente. Sau mai ales dupa ce v-ati facut planuri de viitor si ati visat cu ochii deschisi la cum veti evolua voi si relatia voastra.

Desi multe certuri pot sa apara de la bani, diferente de opinie sau alte situatii mai putin placute, daca exista comunicare, orice poate fi rezolvat. Orice cuplu se poate confrunta cu perioade mai putin bune si sunt convinsa ca si tu ai intampinat unele probleme in relatia ta.

Ce alegi sa faci este cel mai important. Daca iti doresti o relatie fericita, nu uita ca regula cea mai importanta este sa vorbiti intotdeauna despre ceea ce simtiti, chiar daca nu sunt lucruri placute.

Cum devine posibila o comunicare sanatoasa?

Iti vine sa crezi sau nu, totul porneste de la tine. Este esential sa inveti sa asculti in primul rand, apoi sa vorbesti cu omul de langa tine. Este esential sa inveti sa-i acorzi atentie partenerului. Sa fii prezenta in relatie, sa fii prezenta in viata lui.

Desigur, deschiderea aduce cu sine vulnerabilitate. Insa doar oamenii cu adevarat puternici se deschid complet in fata altor persoane.

Poate ca nu te vei simti confortabil sa vorbesti despre cele mai mari temeri ale tale. Sau poate ca nu te vei simti confortabil sa vorbesti despre orice cu partenerul de cuplu. Insa nu uita ca tot ce nu exprimi are un efect negativ asupra ta. Negarea propriilor sentimente este egala cu negarea propriei fericiri.

Daca iti doresti o relatie sanatoasa, este recomandat sa schimbi perspectiva.

Nu-ti face griji, acorda-ti atentie si vei sti cand este momentul potrivit sa vorbesti despre sentimentele tale.

Corpul tau iti va transmite semnale, vei simti palpitatii sau vei fi relaxata. Tot ceea ce simti te ajuta sa constientizezi daca este momentul potrivit sau nu sa exprimi ce gandesti.

Te-ai intrebat vreodata ce vede partenerul tau la tine sau ce-i permiti sa vada?

„Nu mai esti persoana pe care am cunoscut-o”, poate ca aceste cuvinte iti suna familiar. Te-ai intrebat vreodata ce vede partenerul tau la tine sau ce-i permiti sa vada?

Desigur, este firesc ca relatia voastra sa evolueze, iar odata cu ea sa evoluati si voi. Insa comunicarea in cuplu este singurul lucru care va ajuta sa va cunoasteti cu adevarat.

Indiferent cate saptamani, luni sau ani trec peste voi, este important sa fiti deschisi unul cu celalalt.

Sa exprimati intotdeauna ce ganditi ca un mijloc de a ajunge la celalalt, sa vorbiti sincer despre sentimentele voastre si sa nu traiti cu teama ca relatia voastra nu va mai fi la fel.

Incepe prin a-i acorda atentie partenerului. Apoi prin a-l ruga sa iti acorde atentie.

Ascultati-va reciproc si nu va temeti sa va apropiati unul de celalalt.

Iubirea este frumoasa, insa necesita timp.

Sentimentele sunt frumoase, insa au nevoie sa fie ocrotite.

Relatia voastra creste, insa are nevoie sa fie sanatoasa.

Luptati pentru tot ceea ce iubiti mai mult si veti avea tot ceea ce va doriti mai mult.

Foto: Getty Images.