Nu esti vinovata pentru traumele tale, insa vindecarea sta doar in puterea ta

1
De Daniela Mitran
18 dec. 2019

Tot ce ti s-a intamplat rau nu este din vina ta. Nu esti vinovata ca, de-a lungul timpului, ai intalnit oameni care ti-au ranit sentimentele. Oameni care nu ti-au aratat dragoste si compasiune si care s-au bucurat atunci cand nu iti era bine.

Este gresit sa crezi ca ai meritat tot ce ti s-a intamplat. Este gresit sa crezi ca ai meritat sa atragi suferinta in viata ta. Nu esti vinovata pentru traumele din trecut si in niciun caz nu trebuie sa crezi ca asa trebuia sa fie.

Tot ceea ce ai trait nu trebuie sa aiba putere asupra ta. Este momentul sa dai uitarii suferintele din trecut si sa te indrepti catre un viitor mai bun. Un viitor in care inveti sa te iubesti si sa investesti in tine.

Doar tu ai puterea sa dai uitarii suferintele care te-au marcat

Fiecare dintre noi a avut de-a lungul vietii experiente mai putin placute. Am cazut victime, iar alte persoane au avut o putere extraordinara asupra noastra si asupra starii noastre de bine.

Traumele din trecut se fac resimtite aproape la fiecare pas. Ele sunt o greutate apasatoare, de care cu greu reusim sa ne desprindem. Sunt o sursa de epuizare. Ne absorb energia putin cu putin si aproape ca ne lasa fara pofta de viata sau fara dorinta de a visa.

Stiu ca iti este greu sa inchizi ochii si sa dai totul uitarii. Stiu ca iti este greu sa crezi ca si alti oameni au cunoscut aceeasi suferinta. Insa tot ce trebuie sa stii este ca nu esti vinovata pentru experientele din trecut. Este momentul sa ignori tot ceea ce te afecteaza si te impiedica sa evoluezi. Este momentul sa lasi in urma ta tot ce a fost si sa prinzi curaj. Sa ai incredere ca tot ce va fi de acum inainte te va ajuta sa cresti.

Este usor sa iei totul asupra ta

Deseori este cel mai usor sa iei totul asupra ta. Sa te consideri responsabila pentru toata suferinta pe care ai trait-o si sa te invinovatesti la fiecare pas.

Insa tu esti responsabila doar pentru starea ta de bine. Si pentru vindecare. Esti responsabila pentru viata ta si pentru ceea ce alegi sa crezi despre tine.

Ceilalti nu trebuie sa aiba putere asupra ta. Traumele din trecut nu trebuie sa aiba putere asupra ta. Tot ce ti s-a intamplat rau si toate suferintele din trecut nu trebuie sa te defineasca.

Alege sa te iubesti. Sa fii mai buna cu tine, sa te imbratisezi si sa accepti ca este momentul pentru vindecare.

Ai puterea sa lasi totul in urma ta si sa devii o persoana mai buna. Sa te transformi, sa evoluezi si sa traiesti viata pe care ai visat-o.

Adu-ti aminte ca poti fi tot ceea ce iti doresti. Ca ai puterea sa iti conturezi visurile, sa fii un om maret si sa atragi fericirea si abundenta in viata ta.

Ai puterea sa devii o persoana puternica, sa devii mai inteleapta si sa atragi bunatatea in viata ta.

Ai puterea sa fii TU, persoana pe care o privesti mereu cu admiratie.

Foto: Getty Images.