Cum folosesti psihologia pentru a uita rapid pe cineva (chiar daca nu esti puternica mental)

1
De Mia Nicolescu
4 iun. 2022

Se spune ca pentru a uita pe cineva este nevoie sa fii puternica; puternica din punct de vedere psihic.

Insa adevarul este ca mintea are nevoie de putin antrenament pentru a uita pe cineva, iar asta se intampla atunci cand inveti sa iti schimbi gandurile imediat ce apar. Sa te concentrezi pe altceva atunci cand amintiri legate de fostul apar in fiecare moment din zi si din noapte.

Cum sa iti concentrezi mintea astfel incat sa-l uiti? Psihologul John Alex Clark explica:

“Scapa de orice ar putea sa iti aduca aminte de el. Chiar daca se intampla sa fie o bijuterie care iti place foarte mult, pentru urmatoarea perioada de timp ar fi bine sa o faci uitata. Atunci cand durerea este prea mare, chiar si obiectele din casa care te fac acum sa plangi ar trebui donate sau ascunse intr-un pod sau o camara. Faptul ca le-ai luat cu mana ta si le-ai indepartat din preajma ta te va ajuta sa iti programezi subcosntientul sa elimine din viata ta si persoana in cauza. Ii transmiti subconstientului ca relatia s-a incheiat si ca nu mai exista cale de intoarcere.

De ce au devenit virale glumele pe seama unei presupuse victime a abuzului domestic?

Urmatorul pas este sa accepti faptul ca povestea voastra s-a terminat definitiv. Daca inca mai ai o speranta si ramai blocata in poveste, nu vei putea trece prea usor peste despartire.

Si intr-un final, obisnuieste-te sa visezi cu ochii deschisi. Dupa o despartire, inevitabil te gandesti in permanenta la fostul. Orice ai face, gandul tot la el iti zboara. Ca sa termini cu acest obicei, fa-ti planuri pentru viitorul apropiat. Planuieste o vacanta sau ceva legat de o pasiune de-a ta. In felul asta, vei avea un motiv intemeiat sa visezi cu ochii deschisi la un viitor mai frumos si sa faci uitat odata pentru totdeauna trecutul.

CELE MAI BUNE MODALITATI DE A UITA PE CINEVA

Inceteaza sa mai crezi ca fostul era “The One”. Dupa el o sa vina cu siguranta cineva mai bun. Stii vorba aia – intotdeauna exista loc de mai bine.

Examineaza psihologia reala din spatele motivului pentru care te-ai indragostit prima data de el (acest lucru iti permite sa vezi ca nu iti mai iubesti fostul atat de mult pe cat credeai ca o faci).

5 semne puternice ca e timpul sa pui capat relatiei si sa mergi mai departe

Indeparteaza amintirile care te bantuie (cum ar fi imaginea cu fostul impreuna cu noua lui partenera).

Indeparteaza numele fostului din minte (astfel incat nu vei mai simti niciodata acel fior atunci cand cineva mentioneaza numele lui).

A nu fi capabil sa uiti de cineva pe care il iubesti iti poate slabi cu adevarat energia si puterea mentala. De asemenea, te va impiedica o perioada buna de timp sa accepti ca un alt barbat sa te faca fericita. Vei tanji mereu dupa ce a fost.

Foto: Pexels.com