3 lectii despre fricile toxice care le impiedica pe femeile inteligente sa gaseasca dragostea

1
De Cristiana Astefanoaiei
30 apr. 2024

Daca simti ca nu ai parte de relatii care sa te implineasca, probabil ca aceste temeri iti domina mintea.

Fricile toxice sunt ganduri sau convingeri care iti influenteaza comportamentele. Cand tu ai anumite idei legate de iubire si ce inseamna ea in viata ta, te vei comporta ca atare atunci cand intalnesti un potential partener sau chiar in relatia ta actuala.

Multe dintre noi se confrunta astazi cu lipsa unui echilibru dintre femeia puternica si cea vulnerabila. Ne este greu sa ne lasam purtate de iubire din teama de a nu ne fi rapita independenta. Nu vrem sa facem compromisuri.

Insa, in iubire este vorba despre toate aceste lucruri. Despre a fi vulnerabila si deschisa cu sentimentele tale, despre a te lasa in bratele emotiilor si despre „a lasa de la tine” atunci cand se poate.

Iata ce lectii ti-ar putea fi de folos pentru a-i permite dragostei sa intre in inima ta.

A fi vulnerabila nu te face slaba

Daca iti arati vulnerabilitatile nu inseamna ca nu poti fi o femeie puternica. Dimpotriva, sa-ti permiti sa simti emotii presupune un curaj enorm. O persoana slaba nu si-ar asuma niciodata acest risc.

Ai voie sa-ti exprimi emotiile liber si autentic, fara sa fii mai slaba sau mai putin capabila.

A fi vulnerabila inseamna ca esti deschisa si sincera cu inima ta, iar fara vulnerabilitate nu exista iubire.

Tatiana Ernuteanu: “Vulnerabilitatea este o super putere”

A-ti permite sa primesti nu inseamna ca devii dependenta

Mentalitatea „pot sa fac totul singura” nu-i permite partenerului tau sa-ti ofere iubire asa cum ar face-o in mod natural. Barbatii isi arata dragostea daruind, iar daca nu-ti permiti sa primesti, el va inceta sa mai incerce si conexiunea voastra se poate stinge.

Faptul ca stii ca el vrea sa isi asume responsabilitatea pentru tine nu inseamna ca tu nu esti responsabila pentru tine, iar faptul ca accepti dragostea in viata ta nu te indeparteaza de ceea ce esti.

4 exemple de comunicare feminina pe care trebuie sa le folosesti cu partenerul tau

Fricile toxice dispar cand accepti compromisuri

Renunta la lista lunga cu „ce astept de la un barbat perfect”. Nu, nu inseamna ca trebuie sa renunti la standarde! Cele mai importante caracteristici la un barbat nu se regasesc intr-o inaltime sau un salariu minim, asa ca poti renunta la cateva asteptari care nu au legatura cu caracterul omului de langa tine.

Cauta un partener care sa-ti impartaseasca valorile si viziunea asupra vietii.

Aceste lectii te vor ajuta nu doar sa-ti intalnesti dragostea, ci si sa traiesti mai relaxata si mai fericita!

Foto: Freepik.com