Daca vrei sa fii iubita, invata sa-ti oferi tu dragoste, inaintea celorlalti. Ce ai in interior se va materializa si la exterior

1

Luna februarie este dedicata acestui sentiment minunat care ne implineste.

Atunci cand vrei sa ai parte de dragoste, este esential ca mai intai sa te iubesti tu pe tine. Iubirea vine in viata ta atunci cand esti pregatita sa o primesti.

Cand iti oferi dragoste, inveti cum arata ea

Pentru fiecare dintre noi iubirea arata diferit. Poate insemna cuvinte de apreciere, gesturi frumoase sau intelegere. Sau poate simti ca primesti iubire cand esti incurajata si sustinuta.

Cum ai putea sa fii deschisa pentru ea daca nu stii sa o recunosti? Si cum ai putea sa o recunosti daca nu stii cum arata? Are sens, nu-i asa?

Pentru a invata sa identifici acele lucruri care definesc iubirea pentru tine, intreaba-te ce iti aduce implinire si o stare de bine. Fa lucrurile care iti fac placere, descopera-ti hobby-urile si pasiunile. Iubirea de sine se dobandeste cu rabdare. Pas cu pas, vei reusi sa gasesti resursele interioare pentru a face acest lucru.

Cele 5 limbaje ale iubirii – cum te ajuta sa te bucuri de relatia la care ai visat

Accepta-te asa cum esti, cu imperfectiunile si slabiciunile tale

Autocompasiunea este un act de generozitate fata de sine. Cand gresesti ceva, vorbeste-ti cu blandete. Cand iti propui ceva, fii prima ta sustinatoare.

Cand inveti sa te pui pe primul loc, vei reusi si sa pui limite sanatoase in relatiile tale. Astfel, vei atrage doar persoanele care te vor trata asa cum te tratezi si tu.

Daca esti la inceput in acest proces, s-ar putea sa-ti fie greu sa-ti identifici emotiile si sa le numesti. De aceea, nu vei reusi sa ai relatii autentice.

Agenda 2024 te poate ajuta sa-ti notezi gandurile si sa obtii mai multa claritate, cu ajutorul exercitiilor de dezvoltare personala.

Agenda 2024

107,95 lei, redusa de la 127 lei, shop.andreearaicu.ro

Umple-ti rezervorul emotional

Cand ai un gol interior, devii precum un copacel in bataia vantului. Orice mica briza te poate smulge din radacini. Atunci cand reusesti sa intri in contact cu emotiile tale si sa te iubesti pe deplin, cresti ca un brad puternic, ce face fata oricarui factor extern care i-ar putea face rau.

Mai mult, pe masura ce vei cultiva aceasta relatie profunda cu sine, vei atrage mai multe forme de iubire in viata ta. Pentru ca vei fi pe pozitii. Vei fi pregatita.

Atunci cand practici iubirea de sine, devii mai putin dependenta de validarea externa si pe deplin capabila sa primesti dragoste si, de asemenea, sa o oferi la cel mai inalt nivel.

Relatiile autentice sunt cheia fericirii, dar incep intotdeauna cu intelegerea profunda a propriilor tale nevoi si dorinte

Practicand iubirea de sine deschizi usa catre o viata de satisfactie si implinire autentica.

Foto: Freepik.com