5 lectii invatate in autoizolare: Ce sa pastrezi din perioada de stat acasa

1
De Irina Constantin
23 mai 2020

Fiecare perioada din viata, indiferent cat de dificila, vine la pachet cu o serie de lectii pretioase, pentru cine doreste sa le asimileze.

Este valabil si in cazul celei mai recente perioade. Pandemia cauzata de noul Coronavirus ne-a constrans sa ne reorganizam activitatile zilnice, sa facem lucrurile in mod diferit si sa ne adaptam, zi de zi, la noi schimbari.

4 probleme cu care ne confruntam toti in aceasta perioada

Acum ca starea de urgenta a luat sfarsit, iar ritmul vietii incepe, treptat, sa revina la ceea ce consideram a fi „normal”, este un moment perfect pentru o autoanaliza.

5 lectii invatate in autoizolare, pe care le poti implementa in viitor

1. Daca ai descoperit ca anumite persoane erau toxice, le poti elimina din viata ta

Poate ca este vorba despre acea prietena care iti transmitea tot timpul o stare negativa, despre una dintre rude sau chiar despre partenerul de viata.

Daca, in timpul autoizolarii, ti-ai dat seama ca aceste persoane sunt toxice pentru tine, un ezita sa raresti contactul cu ele si sa le elimini, treptat, din viata ta.

9 sentimente inconfortabile care arata ca esti o persoana buna

2. Daca ai descoperit noi pasiuni, nu le lasa in spate

Autoizolarea ti-a oferit, cel mai probabil, timp liber suplimentar. Poate ca ai inceput sa pictezi, sa inveti sa dansezi, sa te antrenezi acasa, sa faci yoga sau sa gatesti. Poate plantezi flori si condimente sau poate ai inceput sa inveti o limba straina.

30 de moduri prin care iti vei face viata mai simpla

Daca ti-ai gasit o noua pasiune, nu o lasa sa moara! Integreaza activitatea in programul tau si dupa perioada de autoizolare, caci acest lucru te va ajuta enorm.

3. Introspectia din autoizolare poate deveni un obicei

Cu siguranta, ai avut mai mult timp pentru a sta cu tine insati, pentru a-ti analiza gandurile si pentru a-ti observa starile. La fel de probabil este sa fi invatat cateva lectii pretioase cu aceasta ocazie.

Ce ar fi daca, dupa autoizolare, ai pastra obiceiul de a-ti pune singura intrebari si de a petrece cateva ore pe saptamana doar tu cu tine? Fie ca meditezi, faci yoga sau, pur si simplu, stai si reflectezi la sentimentele tale, este o practica excelenta pentru sanatatea ta mentala.

4. Continua sa iti gasesti timp pentru familie

Printre cele mai pretioase lectii invatate in autoizolare se afla si importanta timpului de calitate petrecut in familie. Fie ca ai fost izolata alaturi de partener, de copiii sau de parinti, acest exercitiu te poate determina sa transformi activitatile de familie intr-un obicei.

Chiar daca autoizolarea a luat sfarsit si, probabil, cu totii va veti intoarce la birou si la activitatile zilnice, gasiti-va in continuare timp pentru a vedea un film, a discuta sau a lua pranzul impreuna.

5. Nu renunta la momentele de relaxare si de liniste

Lucrand de acasa, probabil ca ai avut mai mult timp pentru relaxare si odihna. Nu a mai fost nevoie sa te pregatesti, sa te machiezi sau sa petreci timp in trafic. Astfel, ai putut sa dormi mai mult si sa iti incarci bateriile.

Pastreaza acest obicei si pe viitor, caci odihna si starea de relaxare sunt esentiale pentru buna ta functionare – atat in plan profesional, cat si in viata personala!

Foto: Unsplash.com