Nu trai intr-o „carantina” de autocompatimire, ci pune pret pe ce te-a implinit pana acum

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2020

Cand se intampla sa pierzi pe cineva sau sa pierzi ceva din tine, aduni cele mai bune momente din viata ta.

Abia apoi intelegi dimensiunea pierderii – cand realizezi cat de bine era si poate nu ai apucat sa simti recunostinta pentru ce ai trait.

Pshihologul si facilitatorul de dezvoltare personala Georgiana Spataru te ajuta sa gasesti in interiorul tau forta de a trece cu bine peste aceasta perioada grea.

Toate acestea devin acum cel mai bun loc in care putem fi.

Nu, nu e un spatiu al regretelor, e un templu al devenirii! Iti aduni in jurul tau fericirile si nefericirile si le recompui, cu scopul de a-ti aduna inca o data energia din ele.

Georgiana Spataru, psiholog

Din cel mai bun loc, din varietatile emotionale in care nu ai zadarnicit sa te exprimi pana acum, te decizi ca cea mai buna strategie de viata e chiar Viata! Sa spui da de cate ori poti, sa te lasi in adevar, sa simti dragostea, tot de cate ori poti, sa muncesti doar cu drag, sa calatoresti, de fapt, sa nu te opresti din calatorit, sa-ti iei bilet doar dus catre viata pe care ti-o doresti.

In acest loc, cel mai bun si sigur dintre toate, te intrebi cinstit: Cand viata revine la normal, cum vreau sa traiesc de-acum inainte?!

Multi oameni isi considera viata ca fiind un vehicul care ar trebui sa mearga cu viteza constanta, pe un drum constant, spre aceeasi destinatie, absolut constanta. Dar daca viata e o oda a bucuriei, nu a sigurantei?! Daca tot ce alegi si tot ce poftesti e de fapt misiunea vietii tale?! Daca totul va fi bine, in cele din urma si deja (ti-)e bine?! Daca dupa frica nu e niciun pericol si tot ce e mai rau e doar aceasta cumplita incordare a mintii – frica?!

Uita de constrangerile actuale si nu inceta sa visezi aici si acum, reinvie sursele de inspiratie, de fericire, cauta-le, descopera-le, nu trai intr-o ”carantina” de autocompatimire, de frica si neputinte, ci pune pret pe ce te-a implinit pana acum si fii recunoscator – un zambet al unei persoane dragi, un rasarit, o drumetie la munte, o imbratisare mult dorita.

Tine-i cat mai aproape pe cei dragi sufletului tau asa cum poti si nu lasa aceasta pandemie sa-ti schimbe perspectiva asupra vietii.

In cele mai negre momente, in cel mai cumplit scenariu, exista mereu cel mai bun loc in care poti fi, cel mai sigur si cel din care te intorci in putere si bucurie – sinele tau, inima ta, constructia de emotii si deveniri, intelegeri si constientizari! Du-te acolo, vei fi in siguranta bucuriei, daca asta ai “depozitat”, sau a fricii, daca asta te-a alimentat pana acum. Orice-ai gasi, e o invitatie pentru ce vei face de-acum inainte si e important sa alegi acum intelept, sa gestionezi frica si sa incepi sa traiesti viata asa cum meriti – izolat acasa, dar nu izolat de tine, de cei dragi, de gandurile cele mai bune si de energiile sau emotiile constructive! Revino in inima ta, e un loc sigur, cel mai sigur dintre toate.

Despre Georgiana Spataru

Georgiana Spataru este de profesie psiholog, iar in ultimii ani s-a dedicat ca facilitator de formare personala si coach, unei nise deosebite: cautarea fericirii. Astfel, a creat mai multe programe de dezvoltare emotionala si spirituala, printre care cursurile C.R.E.S.C. (Curs de Relationare Emotionala si Spirituala pentru Copii) si a inglobat crezul ei in conceptul Exercitii de Fericire.

Foto: Unsplash.com