Lucruri pe care barbatii le spun numai daca le simt cu adevarat

1
De Maria Dima
2 aug. 2019

Daca intrebi un tip ce simte, ai dat drumul la masina timpului. Se intoarce saracul de el in clasa 1, la serbare, cand avea de zis 2 strofe in fata lumii si a uitat cuvintele. Barbatii au o reputatie proasta cand vine vorba de exprimat sentimente si aratat emotii, insa oare lucrurile stau chiar atat de rau?

Nu, categoric nu.

Poate nu toti o sa-ti scrie un eseu de 3 pagini despre ce insemni pentru ei si nu vei fi eroina mistica a romanului pe care-l pregateste, dar asta nu exclude declaratii de dragoste de toate felurile, pe care ti le face in fiecare zi.

Indiferent cat de zgarcit este cu cuvintele, trebuie sa crezi ca e manat de cele mai bune sentimente atunci cand:

Iti spune ca relatia voastra este serioasa

Sa zicem ca iesiti de ceva timp si ti-ai facut curaj sa intrebi daca se mai vede si cu alte persoane.

Daca iti spune ca esti singura din viata lui si ca relatia voastra este serioasa (iar asta se vede si din actiunile sale) ai face bine sa-l crezi pe cuvant. Daca incearca varianta cu “nu sunt pregatit de o relatie acum” ce vrea sa spuna este ca nu vrea o relatie cu tine.

Motivele pentru care barbatii fug de relatiile stabile

Vrea sa te prezinte parintilor

E un pas important si trebuie sa-l iei ca atare.

Asta nu inseamna ca trebuie sa incepi sa-ti cauti rochie de mireasa, insa faptul ca vrea sa cunosti persoane semnificative din viata lui si sa fii parte din cercul lui intim de oameni e un semn bun.

Recunoaste ca ii este frica

Cum o asemenea marturisire nu vine niciodata usor, nici pentru femei pana la urma, nu-i de trecut cu vederea.

Cei mai multi domni tin cu dintii de imaginea lor de macho-man care infrunta zmei la ordinea zilei, asa ca daca ai parte de o astfel de confesiune, incearca sa fii acolo pentru el si sa-l crezi. Fie ca e vorba de frici de oridinul fizic (inaltimi, ace etc.) sau emotionale.

Cand iti spune ca te iubeste

Ok, inteleg ca aici ai avea niste motive ca sa fii suspicioasa, mai ales daca te-ai ars in trecut sau inca nu va cunoasteti atat de bine.

Nu zic ca trebuie sa-l punem sa sara prin cercuri de foc ca sa ne dam seama daca e sincer, insa fii atenta putin la modul in care o zice. Ton, emotii, unde si cum iti spune asta pentru prima data. Te prinzi imediat daca o spune avand in gand un plan ascuns sau chiar simte asta prin toti porii.

Lucruri pe care barbatii le fac doar atunci cand iubesc cu toata inima

Cand iti vorbeste despre viitor

Majoritatea barbatilor stiu destul de clar ce si cum vor sa arate viitorul lor. Daca vor copii sau nu, daca se gandesc la casatorie, daca vor o viata dinamica sau mai conservatoare.

Nu spun ca nu exista schimbari – Doamne-ajuta! – dar in principiu, daca omul iti asterne in fata toate dorintele sale, de ce sa nu-l crezi? Aici e mai greu cu femeile care-si doresc altceva decat ce au acasa si raman in asteptare, crezand ca-l schimba ele sau ca o sa vina un timp in care lucrurile o sa stea altfel.

Cand iti tranteste un adevar pe care nu voiai sa-l auzi

Nu, nu e vechea intrebare cu rochia aia care te face sau nu grasa. Aia e o lectie invatata si transmisa mai departe de generatii intregi de barbati.

Insa ai sa gasesti tipi verticali care o sa-ti livreze un raspuns dur la intrebarile tale, indiferent de natura lor, asa ca fii pregatita sa-l primesti. Majoritatii barbatilor le lipseste gena subtilitatii si decat sa fabuleze scenarii, mai bine iti spun adevarul.

Tipuri de barbati fatali de care sa te feresti

Daca a avut increderea si curajul sa-ti spuna ceva, chiar stiind ca exista posibilitatea ca tu sa te superi, incearca sa-ti gasesti resurse sa-l crezi si, mai important, sa intelegi exact ce zice, nu ce crezi tu ca a vrut sa transmita. Sa vezi lucrurile asa cum sunt, si nu mai rele.

Foto: Shutterstock.com