10 lucruri pe care sa ti le spui atunci cand plangi

1
De Cristina Tudor
6 oct. 2019

Uneori, este mai bine sa lasi lacrimile sa curga decat sa incerci sa te abtii si sa te minti ca esti puternica.

Orice moment de slabiciune pe care il vei avea te va intari inzecit, asa ca da-ti voie sa fii slaba. Da-ti voie sa plangi, sa urli, sa fii o actrita dramatica din telenovelele pe care le urmareai cand erai adolescenta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa o faci in fata tuturor. Actritele au voie sa isi arate slabiciunile in fata publicului si a camerelor de filmat, tu nu. Cel mult o prietena va avea voie sa iti cunoasca partea asta atat de sensibila, in rest… doar tu, care ti-ai jurat sa iti fii cea mai buna prietena pentru tot restul vietii.

Daca inima ta vrea sa planga, las-o sa planga. Cu lacrimi de crocodil. Ia-ti o zi libera de la munca, daca consideri ca este nevoie, dar nu incerca sa te stapanesti, pentru ca ne face bine sa mai plangem din cand in cand. Lacrimile ne curata murdaria din interior, lacrimile sunt pure si sunt emotie. Lacrimile sunt eliberatoare.

Mai mult de atat, cand plangi, vorbeste cu tine. Spune tot ce ai de spus, tie sau imagineaza-ti ca il ai in fata pe cel care te-a adus in stadiul asta, si nu uita sa adaugi urmatoarele:

1. Este bine sa fii trista uneori. Trebuie sa intelegi ca tristetea este parte din tine si ca nu o poti evita la nesfarsit. Atunci cand apare, trebuie doar sa ii acorzi cateva momente sa se dezlantuie – nu o sa reziste prea mult.

2. Este cu adevarat o perioada grea pentru tine. Fii blanda cu tine! Nu te invinovati si nu te autopedepsi! Intelege ca este o perioada grea si ca ai toate motivele sa reactionezi rautacios in unele situatii.

3. Sunt alaturi de tine. La final, final de zi, final de saptamana, final de viata, ramai doar tu cu tine. La bine si la greu, esti doar tu cu tine. Nimeni si nimic nu iti poate oferi ajutorul pe care ti-l poti oferi tu.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.