Actrita Lili Reinhart a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu alopecie in urma unui „episod major de depresie”

1
De Georgiana Dorobantu
31 ian. 2024

Lili Reinhard a dezvaluit ca a fost diagnosticata cu alopecie.

Actrita din „Riverdale”, in varsta de 27 de ani, a distribuit un video pe TikTok in care face terapie cu lumina rosie si impartaseste cu fanii sai diagnosticul pe care l-a primit.

„Tocmai am fost diagnosticata cu alopecie in urma unui episod depresiv major”, a scris Lili in video-ul postat pe reteaua de socializare.

Ea apare stand sub un aparat ce emite lumina rosie si mimeaza ca transmite un mesaj audio rostit de un barbat care spune „Sunt impins dincolo de limitele pe care o persoana ar putea sa le indure”.

@lilireinhart Red light therapy is my new best friend. #alopecia #mentalhealth ♬ original sound – Sam Huberty

„Terapia cu lumina rosie este noul meu cel mai bun prieten”, a adaugat ea, alaturi de hashtagurile „alopecie” si „sanatate mintala”.

Potrivit MayoClinic, citata de Daily Mail, „caderea parului (alopecia) poate afecta doar scalpul sau intreg corpul, si poate fi temporara sau permanenta. Poate fi rezultatul ereditatii, schimbarilor hormonale, afectiunilor medicale sau a procesului normal de imbatranire. Oricine isi poate pierde parul de pe cap, dar este o problema comuna in randul barbatilor.”

Invata cum sa-ti schimbi perceptia pentru a scapa de anxietate. Tehnica actritei Lili Reinhart

Terapia cu lumina rosie poate fi o optiune de tratament care ar putea sa stimuleze cresterea si indesirea parului, potrivit Prevention.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Reinhart (@lilireinhart)

Actrita din „Charlie’s Angels” a vorbit deschis de-a lungul timpului despre lupta ei „epuizanta” cu depresia, dezvaluind ca a inceput sa se confrunte cu atacuri de panica de la varsta de 13 ani.

Intr-un interviu pentru Nylon, vedeta a dezvaluit ca starea sa de sanatate mintala s-a deteriorat atunci cand s-a simtit „ca un prizonier” in timp ce filma sezonul cinci din serialul „Riverdale”.

Lili Reinhart a impartasit un selfie „sincer” in care arata ca sufera de acnee chistica – si solutia care functioneaza

„In unele zile ma simt infranta de depresia mea”

Intr-un story pe Instagram, din mai 2021, ea a declarat: „In unele zile ma simt infranta de depresia mea. Este o lupta epuizanta pe care o duc de 11 ani. In unele zile, ca azi, simt ca este intolerabil.”

Lili, care a fost diagnosticata si cu tulburare obsesiv-compulsiva, le-a amintit „celorlalti luptatori” ca este in regula daca simt ca uneori nu pot lupta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Reinhart (@lilireinhart)

„Nu trebuie sa iti justifici starea de sanatate mintala nimanui. Pune-te pe primul loc atunci cand este nevoie, ai grija sa te odihnesti. Inconjoara-te de oameni buni, cu vibratii pozitive. Dar aminteste-ti ca merita sa lupti pentru tine. Si ziua de maine poate fi o zi atat de frumoasa”, a continuat actrita.

In anul 2018, ea a dezvaluit ca sufera de anxietate si depresie, oferind detalii despre cum a trecut prin atacuri de panica severe si cum a terapia i-a oferit o noua perspectiva asupra vietii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Reinhart (@lilireinhart)

Actrita, originara din Cleveland, Ohio, a declarat pentru V Magazine ca depresia ei a devenit „extrema” dupa ce s-a mutat in Los Angeles, la varsta de 18 ani.

Dupa ce s-a confruntat cu „o situatie oribila legata de colega de apartament”, ea s-a stabilit in Hollywood Hills si a trait intr-o casa pe care o impartea cu alte sapte persoane.

Actrita Lili Reinhart a recunoscut ca se lupta cu depresia si anxietatea: Ce o ajuta sa ramana motivata in cariera

„Nu cunosteam pe nimeni acolo. Nu aveam prieteni acolo. Nu aveam familie acolo. Asa ca atunci cand m-am mutat, eram doar eu. Nu mergeam la scoala si nu aveam niciun mod de a cunoaste oameni sau de a fi sociabila. Tot ce faceam era sa astept auditiile. Mi-am petrecut cele mai multe zile pur si simplu stand degeaba, stand in camera si urmarind filme pe Netflix, asteptand sa apara o auditie. Si a fost oribil”, a declarat Lili.

„Sanatatea mea s-a inrautatit din cauza ca eram foarte deprimata. Vomitam in fiecare zi, aveam atacuri de panica, transpiratii nocturne si eram pur si simplu trista. La un moment dat am sunat-o pe mama si i-am spus ‘Trebuie sa vin acasa. Nu sunt OK. Nu sunt bine in acest moment. Starea mea de sanatate mintala nu este buna’. Sanatatea mea mintala a fost intotdeauna o prioritate pentru mine pentru ca stiam ca imi afecteaza sanatatea fizica”, a mai spus actrita.

Foto: Instagram/Lili Reinhart