3 metode care te ajuta sa te reconectezi cu tine insati

1
De Mara Ionescu
14 nov. 2019

Simti ca nu-ti mai apartii, ca te instrainezi de tine pe zi ce trece? Aplica aceste metode care te reconecteaza cu esenta ta.

Vrei sa incepi calatoria redescoperirii tale si sa cunosti cateva metode care te reconecteaza cu tine insati? Retine ca oricine se simte pierdut la un moment dat.

Unii oameni simt ca viata lor se desfasoara ca si cum ar fi pe pilot automat. Se simt prinsi intr-un cerc vicios, nelinistiti sau plictisiti si ca duc o viata lipsita de sens. Uneori simti ca desi ai dedicat atat de mult din viata pentru altii, te-ai neglijat pe tine in tot acest timp. Cine esti cu adevarat?

5 semne ca nu exista echilibru in viata ta si cum il obtii

Dorinta de a sti mai mult despre tine si raspunsul la intrebarea „cine sunt?” nu trebuie sa fie ignorate. Le poti obtine. Unii oameni cred ca pot obtine aceste raspunsuri calatorind. Altii aleg sa lucreze cu un mentor care sa le faciliteze procesul de redescoperire. Insa raspunsurile pe care le cauti nu se afla la mii de kilometri distanta. Nici macar la 100 de km. Sunt chiar in tine, la indemana ta.

Iata 3 metode care te reconecteaza cu tine insati:

1. Aproape de apa care circula

Te nasti in apa, iar corpul tau este format din 75% apa. Ai o conexiune biologica puternica cu apa. Ai observat vreodata ca albastrul este culoarea preferata a creierului tau? Apa sporeste capacitatea de a te concentra si linisti, fiind una dintre metodele care te reconecteaza cu tine insati.

Deci, daca locuiesti pe langa un lac, rau sau ai ocazia sa mergi la plaja, fa-ti timp dimineata pentru  a te apropia de apa. Simte atractia puternica a pamantului si asculta valurile care iti limpezesc mintea. Daca nu locuiesti aproape de un curs de apa, asculta muzica in care sunt incorporate sunetele apei. Conecteaza-te cu eul tau. Acest lucru te va ajuta sa incepi calatoria pentru redescoperirea ta.

9 lucruri pe care este bine sa le realizezi cat traiesti

2. Urca-te pe un loc inalt

O alta metoda care te reconecteaza cu tine insati este aceasta: urca-te pe un deal sau pe acoperisul unei cladiri inalte. Priveste-ti viata dintr-un unghi nou, chiar daca nu esti cu mult mai sus decat de obicei. Daca esti cu adevarat la inaltime, probabil vei observa lucruri care pana acum ti-au scapat. Vei vedea maiestuozitatea norilor si peisajul din departare. Iti vei recunoaste locul in lume, iar harta lumii te va duce acolo unde vei dori sa mergi.

3. Pe salteaua de yoga

Probabil cel mai bun mod de a te regasi este acela de a fi cu tine insati, cu gandurile tale si cu respiratia ta. Nu trebuie neaparat sa faci asta pe o saltea de yoga, o poti face stand pe scaun sau oriunde altundeva, unde te simti confortabil. 

Pune-ti picioarele ferm pe pamant. Respira si conecteaza-te cu forta ta vitala, cu umanitatea din tine. Lasa gandurile sa vina si sa treaca, fara sa le acorzi atentie. Fii buna cu tine insati si arata-ti compasiunea pe care le-o arati si altora. Aceasta este esenta meditatiei constiente. 

Ce isi spun in fiecare zi oamenii puternici din punct de vedere psihic

Atunci cand descoperi cine esti si ce conteaza cel mai mult pentru tine, iti vei deschide inima catre oportunitati incredibile si catre o mare bucurie. Vei gasi in cele din urma increderea in tine si vei lua deciziile din inima. Este una dintre cele mai bune metode de a te reconecta cu tine insati.

Foto: Getty Images.