Obiceiurile femeilor de succes

femei de succes
1
De Roxana Harcovei
2 dec. 2018

Un citat celebru spune asa: „Incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat un om de succes”. De aceea o femeie are succes atunci cand pune pe primul lor valorile, nu lucrurile materiale.

Cu cat se iubeste mai mult pe sine insasi, cu atat o vor iubi si aprecia cei din jurul ei. O femeie este perceputa de ceilalti exact asa cum se percepe pe ea insasi.

Ea este recunoscatoare pentru fiecare succes  profesional sau personal si invata zilnic ceva nou, acel ceva care o va motiva si ii va spori creativitatea pentru a ajunge exact acolo unde isi doreste. Femeia de succes are grija de ea atat la exterior, cat si in interior, dar este atenta si la nevoile celor din jurul ei.

Cuvantul „succes” este cu siguranta inteles diferitde fiecare dintre noi, pentru ca venim din medii diferite si avem valori diferite, prin urmare ne dorim ceva diferit.

Indiferent care ar fi definitia succesului pentru tine, exista cateva lucruri general valabile pe care femeile de succes le adopta. Vrei sa stii care sunt acestea?

Iese din zona de confort

O femeie de succes accepta provocarile si isi asuma riscuri bine definite si calculate. Nu-i place monotonia, dimpotriva, ii place sa se implice, sa gaseasca solutii, sa-i ajute si sa-i indrume pe cei din jurul ei. Ea merge pe principiul „Mai bine regreti ceva ce ai facut, decat ceva ce nu ai facut niciodata”.

Imbina armonios ratiunea cu emotiile pe care le simte

Noi, femeile, suntem emotionale si empatizam destul de usor, insa o femeie de succes nu se lasa condusa de sentimente si atat. Ea simte si traieste in profunzime sentimentele pe care le experimenteaza, insa cand vine vorba de a lua o decizie, nu se pierde in emotii, ci cauta o cale rationala de rezolvare. Asta o face puternica si capabila de autocontrol.

Stie intotdeauna ce sa spuna

Ea stie ce sa spuna in orice situatie. Are o inteligenta emotionala extrem de dezvoltata, lucru care o ajuta in relationarea cu cei care o inconjoara. Din punctul meu de vedere, comunicarea este cheia succesului. Este extrem de important sa stii sa te raportezi la oameni in functie de temperamentul si personalitatea lor, doar asa ii poti intelege.

Are timp pentru ea

… si daca nu are, isi face. Cred ca este imposibil sa ai succes daca nu petreci timp cu tine insuti pentru a te cunoaste mai bine si pentru a te intelege. Cum poti petrece timp cu tine? Exact asa cum simti tu ca e cel mai bine pentru tine. Poti medita, citi, dansa, picta sau te poti uita la un film care iti place. Petreci timp cu tine facand ceea ce iti place si relaxandu-te, detasandu-te de job si de oamenii din jurul tau. Meriti sa te descoperi – daca nu o sa o faci tu, cine crezi ca o va face in locul tau? Tu esti importanta!

Crede cu tarie ca sanatatea e esentiala

Cum poti avea succes, daca creierul tau nu functioneaza la adevarata lui valoare. Si de ce nu o face? Pentru ca nu e hidratat, pentru ca nu dormi suficient si pentru ca nu te alimentezi corect. De asemenea, sportul este esential si ajuta la oxigenarea creierului.

Are incredere in ea

Indiferent de situatie, o femeie de succes crede in ea, stie ca poate si ca va reusi. Nimeni si nimic nu o poate face sa se indoiasca de cine este si de ce poate realiza. Aceasta incredere o ajuta sa faca pasi mici sau mari catre scopul ei. Daca crezi in ceva, este imposibil sa nu-l poti realiza.

Isi stabileste obiective

Are un plan. Are un scop bine definit, pentru ca doar asa va sti in ce directie se indreapta. Este organizata si calculata si isi bifeaza obiectivele indeplinite.

Este generoasa

O femeie de succes stie ca ceea ce semeni, aceea culegi. Daca ajuti pe cineva sa ajunga unde isi doreste, automat te ajuti si pe tine, pentru ca vei primi acelasi sprijin din partea altcuiva. Asa functioneaza legea atractiei: atragi ceea ce esti sau ceea ce faci. O astfel de femeie nu este iubita si respectata pentru resursele sale materiale sau pentru puterea pe care o detine, ci pentru ca are o influenta importanta in viata celor din jurul ei. Ii influenteaza prin incurajari, prin propriul exemplu si prin modestia sa. Desi a ajuns sus, nu este egoista, ci ii ajuta si pe ceilalti sa se ridice.

Nu se plange

… indiferent de situatie. Stie ca totul se intampla cu un scop. Stie ca acolo unde exista minus, exista neaparat si un plus. Asa functioaza lumea in care traim, nu?

Foto: Getty Images