Ce rutina de seara au oamenii de succes?

rutina de seara
1
De Alice Moisescu
3 nov. 2018

Ultimul lucru pe care il faceti inainte de a va aseza in pat, seara, are un impact semnificativ asupra starii dumneavoastra de spirit din ziua urmatoare. 

Oamenii de succes inteleg ca succesul lor incepe si se termina cu sanatatea lor fizica si mentala, care este determinata in mare parte de volumul si calitatea somnului, asa ca se asigura ca programul lor de seara este unul care sa-i ajute sa se odihneasca si sa se pregateasca pentru provocarile din ziua urmatoare.

Va prezentam, asadar, cateva obiceiuri ale oamenilor de succes si cum isi incheie acestia ziua.

Citesc

Ultimul lucru pe care oamenii de succes il fac inainte de a dormi este sa citeasca macar cateva pagini.

Acest lucru nu este rezervat neaparat pentru lecturi de afaceri sau inspirationale. Multi pun mare pret pe informatii diverse, dar care ii ajuta la stimularea creativitatii si pasiunii din vietile lor.

Petrec timp alaturi de familie

Este foarte important sa ne facem timp sa vorbim cu partenerul, familia, oamenii dragi noua sau sa ne jucam cu animalele de companie.

Mediteaza

Multi oameni folosesc cele zece minute dinainte de a se aseza in pat pentru a medita. Meditatia reprezinta modalitatea perfecta de a relaxa corpul si mintea in acelasi timp.

Se deconecteaza de la munca

Oamenii cu adevarat de succces fac orice, mai putin sa lucreze inainte de a dormi. Ei nu isi verifica mail-ul in mod obsesiv si nu raman cu gandul la probleme legate de munca.

Se concentreaza pe lucruri pozitive

Este foarte usor sa cadem in capcana gandurilor cu privire la situatiile negative de la birou. Indiferent cat de rau ar fi mers ziua respectiva, oamenii de succes reusesc sa evite aceste tensiuni si ganduri negative si sa se concentreze pe timpul de calitate petrecut acasa cu cei dragi.

Trec in agenda ceea ce au de facut

Oamenii de succes isi fac timp pentru a nota in agenda ce au de facut a doua zi. Atunci cand nu stii clar ce ai de facut, ce e important si ce ar trebui sa rezolvi in ziua urmatoare, sfarsesti prin a fi foarte ocupat, dar foarte putin productiv. Atunci cand iti planifici cu o seara inainte ziua urmatoare, productivitatea creste exponential.

Isi noteaza motivele pentru care sunt recunoscatori

Oamenii de succes nu ezita sa isi treaca intr-un jurnal personal de ce sunt recunoscatori pentru tot ce au. Incearca si tu acest exercitiu! Incearca sa simti acel sentiment de recunostinta si indiferent de motiv, spune “Multumesc!”

Isi imagineaza succesul zilei de maine

Multi oameni de succces isi rezerva cateva minute inainte de somn pentru a-si imagina ca proiectele la care lucreaza se vor bucura de rezultate pozitive.

Mediteaza asupra bunatatii

Incheie-ti fiecare zi cu iubire, gratie și recunostinta. Fericirea este o mare parte a vietii tale. Bucuria reprezinta sentimentul prin care apreciezi totul.

Realizeaza ca nu fericirea ne face recunoscatori, dar recunostinta ne face fericiti. Fa un obicei din a observa binele pe care deja il ai și vei vedea mai multa bunatate pe tot parcursul zilei urmatoare.

Isi intind corpul inainte de somn

Un lucru simplu, dar des uitat. Intinderea corpului are urmatoarele beneficii-cheie:

– Creeaza o gama mai mare de miscare in articulatiile corpului.

– Sporeste flexibilitatea si coordonarea musculara.

– Creste circulatia sangelui la nivelul diferitelor organe vitale.

– Sporeste energia mentală.

Alege si tu exercitiile de stretching care ti se potrivesc si apeleaza la ele cu religiozitate si pe parcurs vei observa schimbarile.

Foto: Shutterstock.com