Ce intrebari trebuie sa-ti adresezi inainte de a te muta impreuna cu partenerul tau

1
De Daniela Mitran
8 sept. 2019

Dragostea trebuie traita fara bariere, fara temeri si secrete si… in niciun caz la distanta. Mutatul impreuna este un pas important pentru amandoi, si trebuie sa te asiguri ca sunteti pregatiti.

Planuiti sa locuiti impreuna? Este mai mult decat important sa fiti constienti de ce inseamna acest pas pentru relatia voastra. Alegerea de a locui sub acelasi acoperis nu este mereu benefica pentru relatie, de aceea trebuie sa fii sigura ca esti pregatita sa mergi in aceasta directie.

Ce intrebari sa-ti adresezi daca planuiti sa va mutati impreuna

Este firesc sa ai emotii, sa ai temeri sau sa ai unele intrebari fara raspuns. Mutatul impreuna este un pas important. Pentru unele cupluri, din pacate, este un pas care poate duce chiar la destramarea relatiei.

Vrei sa fii sigura ca ai facut alegerea potrivita? Adreseaza-ti urmatoarele intrebari:

1. „Vom trai impreuna?”

In timp ce unele cupluri se muta impreuna fara sa stea prea mult pe ganduri, alte cupluri au nevoie de mai mult timp pana sa faca pasul cel mare. Nu exista varianta corecta sau gresita, ambele sunt bune. Fiecare relatie are timpul sau, iar amandoi trebuie sa simtiti daca sunteti pregatiti sa faceti unele lucruri. Daca planuiti sa locuiti impreuna, incearca sa te gandesti ce poate insemna acest pas. Simti ca puteti trai impreuna pana la adanci batraneti? Simti ca el este barbatul potrivit pentru tine, jumatatea ta? Odata ce pui accent pe ceea ce simti si iti asculti mai mult intuitia, iti va fi mai usor sa afli daca este momentul potrivit sa locuiti sub acelasi acoperis.

2. „Vom avea suficient spatiu?”

Perioada de intalniri si de cunoastere are farmecul ei. Planuiti cine romantice, petreceti nopti pasionale sau stati la povesti de seara pana dimineata… toate aceste experiente va ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa descoperiti impreuna ce aveti nevoie pentru a cladi o relatie sanatoasa.

Perioada in care va vizitati, cand el vine la tine sau tu mergi la el, este doar o perioada „de miere”. Adevaratul test incepe in momentul in care decideti sa locuiti permanent in acelasi spatiu. Mai mult ca sigur, amandoi veti avea unele intrebari sau temeri, insa relatia voastra este mult mai importanta decat o problema legata de spatiul fizic.

3. „Ce inseamna acest pas pentru relatia noastra?”

Vei fi fericita, insa vei avea si indoieli. Toate aceste trairi sunt firesti. Te intrebi ce inseamna acest pas cu adevarat pentru relatia voastra? Inseamna maturitate, in primul rand emotionala, inseamna cunoastere, inseamna ca ati evoluat impreuna si ca aveti incredere unul in celalalt. Inseamna ca sunteti pregatiti sa va asumati 100% relatia. Este un pas care poate fi inceputul unei vieti in asteptarea careia erati amandoi. Este un pas care poate fi inceputul celei mai frumoase povesti de dragoste. Este inceputul vostru, al iubirii dintre voi.

4. „Cum va fi viata noastra sexuala?”

Este firesc sa ai intrebari si in ceea ce priveste viata voastra sexuala si sa ai unele temeri. Insa nimic nu trebuie sa se schimbe. Sau, din contra, nu trebuie sa fie la fel, poate fi mult mai bine. Veti avea mai mult timp sa stati impreuna, va veti bucura de mai multe momente tandre si va veti bucura mai mult de voi si de relatia voastra. Este momentul in care totul poate fi din ce in ce mai bine, asa ca lasa temerile in spate.

5. „Este ceea ce ne dorim amandoi?”

Ati discutat despre acest pas si deja va ganditi cum va arata viata voastra de acum inainte? Atunci in mod sigur este ceea ce va doriti amandoi. Mutatul impreuna nu se poate baza pe compromisuri repetate. Nici tu si nici el nu trebuie sa lasati totul in voia sortii. Este esential sa fiti constienti ca urmeaza un moment important in relatia voastra. Este esential sa fie ceea ce va doriti amandoi. Daca deja puneti totul la punct si va ganditi cum sa procedati, poti fi sigura ca este ceea ca va doriti amandoi.

Foto: Shutterstock.com