Schimbarile mari incep cu pasi mici

schimbarile mari
1
De Monica Radulescu
28 nov. 2018

Fie ca vrem sa slabim, sa ne apucam de sport, sa ne schimbam casa sau jobul, ne stabilim mereu obiective. Daca se poate cat mai mari.

Insa la multe dintre ele renuntam repede pentru ca fie nu ne simtim suficient de motivati, fie nu ni le dorim. Asta pentru ca presiunea din partea societatii este atat de mare incat ne incapatanam sa le bifam.

Te recunosti si tu in situatia asta? Daca da, este bine sa fii sincer cu ceea ce iti doresti. In plus, nu uita ca secretul sta in a incepe cu pasi mici, dar constanti si consistenti.

Mel Robbins, un cunoscut life&career coach spune ca pasii marunti, facuti zi de zi sau saptamanal, in mod constant, iti pot schimba viata.

Nu te autosabota

In primul rand, este important sa nu te autosabotezi. Actiunile mici, facute constient zi de zi, te ajuta sa le duci mai usor la capat.

Noteaza-ti aspectele pozitive

De aceea, la fiecare reusita, noteaza intr-o agenda toate aspectele pozitive: cum ai ajuns aici si cum te face sa te simti. Vei primi acea motivatie de care ai nevoie ca sa mergi mai departe.

Fa afirmatii pozitive

Un alt sfat ar fi sa introduci in rutina ta afirmatiile pozitive. De exemplu, iti poti repeta urmatoarea mantra „orice pas mic pe care il fac ma aduce mai aproape de obiectivul meu” de fiecare data cand simti ca vrei sa renunti.

Actiunile mici au efecte mari

Am notat cateva dintre actiunile mici pe care le poti integra in stilul tau de viata astfel incat sa nu te frustreze schimbarea:

Un antrenament pe saptamana

O sesiune de meditatie pe saptamana

O clasa de yoga pe luna

Pune lunar o parte din salariul tau la pusculita

Mananca o masa pe baza de legume o data pe saptamana

Plimba-te in natura 30 de minute pe saptamana

Incearca sa nu te incarci cu prea multe activitati ca sa nu renunti usor la ele. Specialistii chiar spun sa alegi pentru inceput maximum trei microactiuni din diferite zone care chiar te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata.

Tu ce pasi mici ai facut ca sa iti imbunatatesti viata?

Foto: Shutterstock.com