5 celebritati care scriu in jurnal zilnic timp de 5 minute: Practica recunostinta si se bucura de succes!

1
De Irina Constantin
23 oct. 2019

Numeroase studii au aratat deja eficienta scrisului in jurnal. Nu este un obicei oarecare, ci o solutie excelenta pentru o viata mai fericita!

Cu siguranta ai auzit de multe ori despre journaling. Unele persoane scriu zilnic cate ceva, altele isi noteaza saptamanal gandurile sau folosesc jurnalul pentru a consemna fel si fel de informatii utile.

Unii aloca ore si pagini intregi pentru aceasta practica, in timp ce altii abordeaza, mai degraba, modelul de lista cu subpuncte si notite grabite.

Am lansat Jurnalul Recunostintei, un produs care te poate ajuta sa-ti schimbi filosofia de viata

„Jurnalul de 5 minute” este o tehnica lansata in urma cu sase ani, menita sa ne usureze vietile extrem de aglomerate. Ideea a fost primita cu mult entuziasm, iar persoane celebre din toate domeniile au adoptat-o instantaneu!

Jurnalul Recunostintei, 46 lei, shop.andreearaicu.ro

Iata 5 celebritati care scriu in jurnal zi de zi si se bucura de efectele uimitoare ale acestei practici!

1. Emma Watson

Actrita celebra, activista pentru drepturile femeilor, fashionista si model. Emma are un ritm zilnic ametitor, fiind una dintre cele mai apreciate vedete de la Hollywood.

Cu toate acestea, simpatica Hermione din Harry Potter isi face timp pentru a-si exprima recunostinta cat mai des posibil.

Oamenii de succes nu omit niciodata acest obicei zilnic ce dureaza 5 minute: Are efecte garantate!

Ea isi noteaza, in fiecare dimineata, cate trei lucruri pentru care este recunoscatoare. Apoi, la final de zi, se gandeste la alte trei lucruri minunate care s-au intamplat intre timp.

„Cred foarte mult in puterea imensa a gratitudinii, iar acum sunt extrem de recunoscatoare pentru Jurnalul de 5 minute”, spune Emma.

2. Camila Mendes

Acrita din faimosul serial Riverdale a primit Jurnalul de 5 minute de la colega ei de platou, Madelaine Petsch, drept remediu pentru anxietate si stres.

Camila recunoaste ca de multe ori are tendinta de a se concentra pe aspectele negative ale vietii, uitand sa aprecieze lucrurile bune din jurul ei.

„Sunt atat de multe lucruri pe care le luam de-a gata, pentru care ar trebui sa fim vesnic recunoscatori. Mai am atatea visuri de transformat in realitate, insa nu imi voi confunda niciodata ambitia cu recunostinta!”, a scris Camila pe Instagram.

3. Tim Ferris

Tim este autorul a cel putin patru carti bestseller, printre care „4 ore – Saptamana de lucru” si „Corpul de 4 ore”. Are un podcast care a fost descarcat de peste 200 de milioane de ori si se poate mandri cu o cariera excelenta, dar foarte solicitanta.

De notat in jurnalul zilnic: 14 insemnari care te vor ajuta sa te (re)descoperi

Scriitorul explica faptul ca are tendinta constanta de a „impinge bolovanul la deal”. Pentru cineva care sufera de anxietate, practicarea recunostintei este o readucere in prezent.

„Jurnalul de 5 minute ma ajuta sa ma gandesc la ceea ce am deja, in loc sa imi focusez atentia pe ceea ce vreau sa obtin”, spune Tim Ferris. El a adoptat devreme tehnica de 5 minute pe zi, aceasta aducandu-i nenumarate beneficii de-a lungul timpului.

4. Jenna Dewan

Jenna este actrita si dansatoare. A colaborat cu Janet Jackson, Pink, Christina Aguilera si nu numai. Ea a devenit famioasa in 2006, cand a jucat rolul Norei Clark in filmul Step Up.

A inceput timid sa scrie lucruri pentru care este recunoscatoare, dimineata si seara. La inceput, recunoaste ca i se parea ceva cliseic.

„Ma intrebam daca aceasta practica ma va ajuta in vreun fel. Ei, bine, diferentele sunt mari si se observa. In plus, nu dureaza decat 5 minute pe zi”, spune Jenna.

5. Lauren Elizabeth

Lauren se afla si ea pe lista cu celebritati care scriu in jurnal in fiecare zi. Ea este faimoasa pentru canalul ei de YouTube, unde abordeaza teme serioase si inspira peste un milion de fete si femei din toata lumea.

Lauren Elizabeth spune ca Jurnalul de 5 minute ar trebui sa reprezinte un lucru obligatoriu pentru oricine. „Sanatatea ta emotionala este la fel de importanta precum cea fizica. Daca vrei sa ai succes si sa iubesti viata, trebuie sa ai grija de tine!”, explica Lauren.

Foto: Shutterstock.com