5 lucruri pe care le-am invatat despre Lady Gaga din interviul pentru Vogue

lady gaga
1
De Roxana Dobrita
20 sept. 2018

Lady Gaga este fara doar si poate unul dintre cei mai talentati artisti ai generatiei sale, cu fiecare nou proiect in care se implica aratandu-ne o alta fata a talentului sau.

In cel mai recent interviu pe care l-a dat pentru editia americana a revistei Vogue starul pop a vorbit cu sinceritate si caldura despre primul ei rol major, in filmul A Star Is Born, despre conexiunea instanta pe care a simt-o pentru Bradley Cooper, partenerul ei de platou, si multe altele.

Singura experienta cinematografica a lui Lady Gaga vine din aparitiile in cateva episoade din serialul American Horror Story si cameo-urile din filmele lui Robert Rodriguez. In A Star Is Born, Gaga o interpreteaza pe Ally, o artista care aproape a renuntat la visul ei de a canta pe o scena mare, asta pana ce il intalneste pe Jackson Maine (Bradley Cooper), care o indruma si de care se indragosteste. Pentru artista, cea mai mare provocare a fost sa creeze un personaj care nu avea nicio legatura cu personalitatea ei artistica.

“Mi-am dorit ca publicul sa ma vada intr-un mod complet diferit”, a spus ea. “Mi-e aproape greu sa vorbesc despre asta, pentru ca intr-un fel eu am fost cea care m-am transformat in Ally.”

Iata ce alte lucruri a impartasit cantareata in unul dintre cele mai oneste interviuri ale sale de pana acum.

Bradley Cooper si Lady Gaga au simtit o conexiune aproape instantanee in ziua in care s-au cunoscut

Lady Gaga l-a cunoscut pe Bradley Cooper la emisiunea Saturday Night Live, acum cinci ani. Bradley semnase deja proiectul pentru A Star Is Born si cauta actrita care sa o interpreteze pe Ally. Cand a vazut-o cantand pe Lady Gaga si-a dat seama ca ea era varianta perfecta.

“Avea parul dat pe spate si a cantat La Vie en Rose si pur simplu pluteam. Mi-a patruns in creier ca un diamant. Mi-a placut cum se misca, sunetul vocii ei”, a spus Bradley Cooper. L-a sunat imediat pe agentul ei si in ziua urmatoare deja era in drum spre Malibu, pentru a o cunoaste. “In secunda in care l-am vazut m-am gandit ca-l cunosc de cand ma stiu. A fost o conexiune instanta, ne-am inteles unul pe altul instant”, a spus si Lady Gaga.

Barbara Streisand a venit pe set sa o sustina in timpul filmarilor la A Star Is Born

Desi filmul lui Bradley Cooper este practic a cincea varianta a clasicului A Star Is Born, Gaga nu-l considera un remake, ci o mostenire. Cand Barbara Streisand – care a interpretat rolul din filmul original, lansat in 1976 – a venit pe set, Lady Gaga s-a simtit foarte inspirata si recunoscatoare. “A fost un moment magic. Chiar am simtit ca mi-a pasat torta. Am simtit ca am inceput filmul asta asa cum trebuie”, a spus ea in interviul pentru Vogue.

Mai multe din scenele muzicale din film au fost filmate la festivaluri de muzica

Cooper le-a impartasit celor de la Vogue ca, la insistentele lui Gaga, scenele muzicale au fost filmate live. “Toata muzica e cat se poate de pe bune. Am filmat la festivalul Stagecoach, de muzica country, cu patru minute inainte sa intre pe scena Willie Nelson. La Glastonbury m-am urcat eu pe scena in fata a 80,000 de oameni. A fost o nebunie. Dar Gaga e atat de buna ca daca lumea pe care am creat-o n-ar fi fost autentica nu ar fi mers. Totul trebuie ridicat la nivelul ei.”

Lady Gaga a fost cea care l-a convins pe Bradley Cooper sa cante

“Am printat muzica, el avea versurile pe telefon, m-am asezat la pian si am inceput sa cantam. Cand i-am auzit vocea m-am oprit si i-am zis, “Doamne, Bradley, ai o voce minunata! Te-a mai auzit cineva cantand vreodata?” Canta din stomac, din nectar. Am stiut instant ca poate interpreta un rockstar. Nu cred ca sunt multi oameni la Hollywood care pot. Atunci am stiut ca filmul acesta va fi cu adevarat special.”

Artista a vorbit deschis despre viol si traume

“Simt ca am fost un avocat, dar si un privitor socat la tot ceea ce a insemnat miscarea #MeToo. Inca nu-mi vine sa cred. Nu am spus niciodata cine m-a violat, dar cred ca fiecare persoana are propria relatie cu acest gen de trauma. Mie mi-a luat ani intregi sa trec peste. Nu stia nimeni prin ce trec. Aproape ca incercam sa-mi sterg din creier acel moment. Cand in sfarsit am vorbit despre asta, am simtit ca am scos la suprafata un monstru mare si urat. Trebuie sa stai fata in fata cu monstrul ca sa te vindeci”, a povestit ea in interviu.

Foto: Getty Images