6 dintre cele mai bune filme ale anului 2020

1
De Mara Ionescu
28 apr. 2020

Desi lansarea unor filme mult asteptate a fost amanata din cauza epidemiei de coronavirus, au aparut deja o serie de filme numai bune de vazut in aceasta perioada. 

Sunt doar cateva dintre cele mai bune filme ale anului 2020 pe care nu trebuie sa le ratezi. Pune-le pe lista ta!

Cele mai bune filme ale anului 2020:

Sorry We Missed You

Confruntat cu un orizont profesional restrans, Ricky (Kris Hitchen) primeste un job de sofer pentru livrare in cadrul unei companii care practic nu-l angajeaza. El este propriul sau angajat, ceea ce inseamna ca toate oalele se sparg in capul lui. Sotia sa lucreaza tot pe cont propriu, ca ingrijitoare la domiciliu, iar fiul lor, Seb, chiuleste de la scoala si umple peretii cu graffiti. 

10 filme despre conspiratii care te vor tine in suspans

Emma

Este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2020. Adaptarea romanului omonim, scris de Jane Austen, ne aduce in prim plan un personaj “atragator, destept si bogat”, in persoana eroinei principale (Anya Taylor Joy). Filmul urmareste cu scupulozitate aventurile prin care trece Emma Woodhouse. 

Never Rarely Sometimes Always

Cu un continut social pronuntat, filmul spune povestea unei tinere insarcinate, in varsta de 17 ani (Sidney Flanigan), care porneste din Pennsylvania spre New York, impreuna cu verisoara sa, Skylar (Talia Ryder). Motivul: dorinta de a face un avort.

Filme a caror actiune se petrece in 2020. Ce au prezis ca se va intampla

Bacurau

In orasul fictiv Bacurau din Brazilia, locuitorii constata cu surprindere ca orasul lor a disparut de pe hartile GPS, iar serviciile online nu mai sunt operationale. Si  mai ciudate sunt OZN-urile care arata ca in anii ’50 si care se invart pe cer. Poate fi doar o iluzie, consecinta a drogurilor pe care locuitorii orasului le-au consumat? Sau este avangarda unor forte ostile care se pregatesc sa atace?

Saint Maud

Este unul dintre cele mai bune filme din 2020. O tanara asistenta dintr-un hospice, pe nume Maud (Morfydd Clark), ajunge sa creada ca are o misiune pe care i-a incredintat-o Dumnezeu. Misiunea este aceea de a salva sufletul unei paciente aflata in faza terminala, celebra dansatoare Amanda (Jennifer Ehle). 

Ceea ce incepe ca o incercare plina de bunatate pentru a oferi consolare, se transforma intr-o manie periculoasa, care guverneaza actiunile lui Maud. O relatare ingrozitoare a relatiilor dintre devotiune si nebunie, un thriller captivant care culmineaza cu un final incendiar pe care nu-l vei uita prea curand.

Gretel & Hansel

O poveste horror, plasata intr-un scenariu care reinterpreteaza o poveste clasica. Intr-o localitate rurala, lovita de o epidemie necunoscuta, tanara Gretel refuza sa lucreze ca ingrijitoare pentru un batran infricosator. Din acest motiv este alungata de acasa de mama ei si obligata sa-l ia pe fratele ei mai mic, Hansel, intr-o calatorie prin padurea intunecoasa, avand ca destinatie o manastire. 

5 filme despre singuratate care te ajuta sa suporti mai usor carantina COVID-19

Pe drum, cei doi ajung la casa unei vrajitoare, ale carei festinuri culinare sunt la fel de apetisante ca si lectiile de magie pe care i le arata lui Gretel. Ancorat intr-un trecut fara varsta, povestea are un farmec in acelasi timp nou, dar si vechi.

Foto: PR.