Barack Obama, despre cum i-a afectat Casa Alba relatia cu Michelle: Tensiune, frustrari si regasirea dragostei profunde

1
De Maria Constantin
25 nov. 2020

O usa trantita cu furie, multe momente de tensiune, teama ca scanteia iubirii lor s-a stins si regasirea acesteia: fostul presedinte american a povestit intr-un interviu emotionant despre cum i-a afectat mariajul cea mai inalta functie din stat.

Ici, colo, printre cele 768 de pagini ale cartii semnate de Barack Obama, „A Promised Land”, apar semnele unei casnicii pe muchie de cutit. Primul indiciu rasare chiar la inceput, cand fostul presedinte american evoca momentul in care a discutat prima data cu Michelle Obama despre inscrierea lui in cursa pentru functia de presedinte al SUA. Atunci au avut primul „tir incrucisat de focuri”: „Doamne, Barack… cand o sa fie suficient pentru tine?”, i-a spus ea. „Inainte sa apuc sa-i raspund, s-a dus in dormitor si a trantit usa”, povesteste Barack in cartea lansata recent.

Adevarul despre timpul petrecut la Casa Alba

Ajuns la Casa Alba, Obama a simtit o tensiune latenta care o cuprindea pe Michelle, subtila, dar constanta, si o tendinta spre insingurare care l-a facut sa stea cu ochii pe ea. „Erau nopti cand, stand langa Michelle in intuneric, ma gandeam la zilele acelea cand totul era mai usor intre noi, iar inima mea ticaia dintr-odata speriata ca acele zile ar putea sa nu se mai intoarca”, marturiseste fostul presedinte.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de People Magazine (@people)

Astazi, intr-un interviu emotionant publicat de revista People, Obama (59 de ani), recunoaste ca au existat tensiuni in mariajul sau, mascate de aura statutului de cel mai puternic om de pe planeta. „Acesta e adevarul despre timpul petrecut la Casa Alba”, a spus el.

„Michelle credea mult in munca mea, dar era mai putin optimista cu privire la ce as putea sa fac… Este mai sceptica in privinta politicii si se bazeaza mai mult pe sacrificiile pentru familie”, a dezvaluit Obama.

„Tinea mult in ea”

Una peste alta, au trecut impreuna prin toate, cu zile bune si mai putin bune: „Au fost momente de mare bucurie la Casa Alba. N-a fost un singur moment sa nu simtim privilegiul extraordinar de a ne afla acolo. Si, mai important, copiii nostri au crescut bine si au devenit doua tinere femei minunate, dragute, atente si creative. E o mare usurare”, a spus el. „Dar cand eram acolo, Michelle a resimtit aceasta tensiune interioara”, a adaugat Obama, indicand drept sursa „presiunea, stresul, nevoia de a face totul perfect, de a fi gata de actiune tot timpul”.

Interviul realizat in biroul lui Obama din Washington, D.C., a durat o ora si a avut loc respectand protocolul strict impus de pandemia de COVID-19, scrie People.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de People Magazine (@people)

Fostul sef de stat a vorbit despre felul in care sotia lui a resimtit pozitia din varful politicii americane si internationale: „Au fost momente in care imi dadeam seama ca era frustrata, trista sau furioasa, dar stia ca eram preocupat de situatia din Afganistan sau de criza financiara, asa ca tinea mult in ea.”

Michelle Obama, cel mai mare fan al sotului ei: „Si-a pus toata inima in noua lui carte”

Dupa cei opt ani petrecuti la Casa Alba, sotii Obama au regasit dragostea profunda pe care se temeau ca o pierdusera. „Am reusit. A fost o mare usurare chiar dupa ce am parasit functia. Pentru amandoi. Ne-a luat ceva timp sa vorbim despre cum s-a simtit ea. Odata incheiata presedintia, a avut posibilitatea sa vorbeasca deschis… dar, mai important, a putut sa respire si sa se relaxeze”, a marturisit Barack Obama.

Prieteni din nou

O fotografie cu sotii Obama, publicata de People, realizata la aniversarea casatoriei, in timpul unei expeditii in parcul national Joshua Tree, dupa terminarea celui de-al doilea mandat, ii arata pe cei doi intr-o ipostaza amuzanta, pozand ca si cum impingeau o stanca imensa. Vazand acea fotografie, Barack Obama a ras, dupa care a spus: „Stiti vechea zicala <<Daca mama e fericita, toata lumea e fericita? Este foarte adevarata in familia noastra>>.”

„Este mult mai relaxata si mai fericita de cand am plecat”, a spus Obama despre Michelle. „Asta ne-a permis sa ne bucuram de dragostea profunda care insoteste un mariaj atat de lung. Dar si sa fim prieteni din nou”, a explicat el.

Fostul presedinte a adaugat ca i-a prins bine ca fiicele sale, Malia (22 de ani) si Sasha (19 ani) au crescut si studiaza acum la colegiu, iar Michelle nu mai trebuie sa fie tot timpul o super-mama; in aceste conditii, domnul si doamna Obama sunt mai relaxati si au mai mult timp unul pentru celalalt, scrie People.

Foto: Instagram/Barack Obama