Se va lansa un nou serial inspirat de Michelle Obama – cine o va interpreta pe fosta Prima Doamna a Americii?

1
De Maria Constantin
25 feb. 2022

Distributia va include nume importante: Gillian Anderson o va interpreta pe Eleanor Roosevelt, iar Michelle Pfeiffer va juca rolul lui Betty Ford.

Zvonurile se confirma: Viola Davis o va interpreta pe fosta Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, in serialul „The First Lady”, pe care il va produce Showtime.

Serialul va prezenta viata personala si politica a sotiilor presedintilor americani si va trece din Aripa de Vest a Casei Albe, acolo unde au lucrat fostii sefi de stat ai SUA, pe Aripa de Est, „unde multe dintre deciziile de impact si care au schimbat lumea au fost ascunse vederii, fiind creatia celor mai carismatice, complexe si dinamice Prime Doamne”, scrie Variety.

Seria antologica se va concentra si pe alte cateva Prime Doamne: Betty Ford, interpretata de Michelle Pfeiffer, si Eleanor Roosevelt, portretizata de Gillian Anderson, care are experienta unui rol important, cel al fostului premier britanic Margaret Thatcher, in „The Crown”.

Nu-i prima data cand Michelle Obama este portretizata pe ecran. In 2016, Tika Sumpter a jucat rolul sotiei lui Barack Obama in „Southside with You”. Fosta Prima Doamna are, de asemenea, cateva proiecte in domeniu – impreuna cu Barack Obama, ea a semnat un contract important pentru a produce seriale si filme pentru Netflix. Ei au realizat deja documentarul „American Factory”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de VIOLA DAVIS (@violadavis)

Serialul va fi lansat in curand, pe 17 aprilie anul acesta. Harper’s Bazaar dezvaluie ce se mai cunoaste despre serialul „The First Lady”.

Va fi ca si cum peretii Casei Albe ar vorbi

Primul trailer le arata pe cele trei vedete, Viola Davis, Gillian Anderson si Michelle Pfeiffer, transformate in cele trei Prime Doamne, ale caror povesti vor fi spuse prin intermediul unor interviuri atat de intime, incat vei avea impresia ca peretii Casei Albe vorbesc, scrie Deadline. Scenele vor reda si tensiunile din birouri, relatiile din familiile lor si cu colegii.

„Prima Doamna trebuie sa fie o femeie foarte speciala”, explica Ford intr-una dintre secvente, inainte de a proclama: „Pot sa ma dea afara, dar nu ma pot face sa fiu cineva care nu sunt.”

Michelle Obama a suferit de depresie din cauza pandemiei: Mesajul emotionant pe care l-a publicat pe Instagram

Michelle Obama spune ca nu este de acord cu porecla care i s-a pus, „Martha Stewart de culoare”, iar intr-o alta scena ii spune lui Barack Obama: „Peste patru ani nu vreau sa ma uit inapoi si sa ma gandesc ce am devenit locuind in casa asta.”

Gillian Anderson o va interpreta pe Eleanor Roosevelt

Dupa ce a intruchipat-o pe Margaret Thatcher in „The Crown”, fosta vedeta din serialul „Dosarele X” va juca rolul sotiei lui Franklin D. Roosevelt, Eleanor. Cunoscuta pentru apropierea sa fara precedent de conditiile sociale din America, ea a transformat major rolul de Prima Doamna.

Va fi un nou rol important pentru Anderson, pe care directorul Showtime Networks, Amy Israel, a numit-o „o actrita cu o gama incredibila si un talent rafinat”. „Este alegerea perfecta pentru a completa acest trio puternic care va prelua rolurile acestor femei emblematice”, a mai spus aceasta pentru Deadline.

Michelle Pfeiffer o va intruchipa pe Betty Ford

Betty Ford, care a fost Prima Doamna a Statelor Unite intre 1974 si 1977 a fost o sustinatoare a luptei impotriva cancerului de san si a sprijinit miscarea pentru drepturi civile egale.

In acest rol, Michelle Pfeiffer, care a primit recent o nominalizare la Globul de Aur, revine intr-un serial pentru prima oara dupa inceputul carierei sale, noteaza The Hollywood Reporter.

Amy Israel a spus ca actrita „aduce autenticitate, vulnerabilitate si complexitate in toate rolurile ei”, inclusiv in acesta.

Cine le interpreteaza pe tinerele Betty Ford si Michelle Obama

Kristine Froseth („Looking for Alaska”) a preluat rolul tinerei Betty Ford care se pregateste ca dansatoare pentru Martha Graham la New York si care la 20 de ani lucra intr-un magazin din Grand Rapids, Michigan, urmand sa se casatoreasca cu cu Gerald Ford.

Jayme Lawson („Farewell Armor”, „The Batman”), de asemenea cu experienta in seriale, o va interpreta pe Michelle Obama in tinerete, de la varsta de 15 pana la 30 de ani. „Serialul incepe cu Obama, cand era tanara, in Chicago, si isi urmeaza studiile la Harvard si Princeton Law School, apoi se casatoreste cu Barack Obama in 1992”, scrie Variety.

Cine sunt celelalte personaje

In serial apar si Susan Ford, fostul presedinte american Gerald Ford si Dick Cheney, vicepresedinte al SUA in mandatul lui George W. Bush.

Dakota Fanning o va interpreta pe singura fiica a sotilor Ford, Susan Ford. Conform Variety, Fanning va aparea in sase episoade.

Aaron Eckhart („The Dark Knight”, „Erin Brockovich”) va juca rolul presedintelui Ford.

Judy Greer o va interpreta pe secretara si confidenta lui Gerald Ford, Nancy Howe, inlocuind-o pe Pamela Adlon („Better Things”).

Actorul australian Rhys Wakefield („True Detective”, „The Purge”) il va interpreta pe Dick Cheney, fost membru al staff-ului lui Ford si cea mai tanara persoana din istoria Statelor Unite care a ocupat un post in administratia prezidentiala.

Dupa scandalul Watergate care a cutremurat politica americana, Cheney a trebuit sa convinga opinia publica din SUA ca administratia Ford nu va mai provoca asemenea situatii.

Cine joaca rolul lui Barack Obama

O-T Fagbenle („The Handmaid’s Tale”) il interpreteaza pe Obama intr-un rol recurent, opus celui jucat de Viola Davis, in timp ce Lexi Underwood, care a jucat alaturi de Kerry Washington in „Little Fires Everywhere”, o va interpreta pe Malia, una dintre fiicele sotilor Obama.

Potrivit Variety, personajul ei este descris drept „o minte deschisa si inteligenta” care isi determina parintii sa ia decizii cu impact social.

O vom vedea si pe Lily Rabe

Lily Rabe („American Horror Story”, „The Undoing”) o va interpreta pe jurnalista Lorena „Hick” Hickok, una dintre prietenele apropiate si mentor al lui Elenor Roosevelt, una dintre cele mai cunoscute reporterite in 1932, relateaza TVLine.

Potrivit revistei TIME, munca lui Hickok a oferit o viziune neagra dar detaliata a societatii in timpul Marii Crize, „jucand un rol crucial in eforturile de reconstructie ale guvernului”. Ea si-a parasit postul pentru a ajuta administratia Roosevelt in calitate de cercetatoare.

Showtime a comandat un sezon intreg

Variety a anuntat in august 2019 ca „First Ladies” va avea trei parti in episoade de o ora. In februarie 2020, Showtime a comandat, insa, un sezon intreg.

Aaron Cooley a scris scenariul si este si producator-executiv, iar Viola Davis si partenerul sau, Julius Tennon, sunt si ei producatori executivi, alaturi de Susanne Bier („The Undoing” si „The Night Manager”), care va regiza fiecare episod.

Viola Davis este entuziasmata

„Atat de mandra!!! Onorand si pretuind aceste regine puternice si valoroase”, a scris actrita pe Twitter dupa ce a primit rolul.

Sfatul surprinzator al lui Michelle Obama pentru a gasi partenerul perfect

Se stie ca detinatoarea premiului Oscar este o mare admiratoare a sotilor Obama. In ianuarie 2019, de ziua de nastere a lui Michelle Obama, ea a postat pe Twitter o fotografie cu ele doua. „La multi ani Reginei! Sora mea! Imaginea mea asupra gratiei si frumusetii si inteligentei! Toate cele bune!!”.

Actrita s-a declarat putin speriata de aceasta provocare de a o interpreta pe Michelle Obama. „Acum simt putina teama, n-o sa va mint, un pic de frica”, a spus ea pentru Entertainment Tonight. Viola Davis s-a pregatit vorbind cu fosta Prima Doamna, citindu-i cartea si privind documentare despre ea, scrie Harper’s Bazaar.

Vedeta a dezvaluit pentru ET ca a facut si teste acasa, exersand machiajul cu makeup artistul ei.

Foto: Getty Images.