Ce inseamna sa ai o planeta retrograda in astrograma: Lectiile pe care trebuie sa le inveti

1
De Irina Constantin
6 iun. 2020

Ti-ai verificat recent harta natala si ai observat ca te-ai nascut cand una dintre planete se afla in miscare retrograda?

Nu este un motiv pentru care sa iti faci griji. O planeta retrograda in astrograma nu inseamna necaz sau ghinion, asa cum ai fi tentata sa crezi. De fapt, astrologii spun ca majoritatea persoanelor au cel putin o planeta retrograda in harta lor natala.

Astrologie: Puterea planetelor si cum influenteaza fiecare zi a saptamanii

Cand o planeta se afla in miscare retrograda, inseamna ca energia sa este oarecum blocata, iar ariile vietii guvernate de acel astru pot provoca dificultati mai mari sau mai mici, explica astrologul Ambi Kavanagh.

Atunci cand in harta ta natala exista o planeta retrograda, poti privi acest lucru ca pe o misiune personala. Chiar daca domeniul vietii corespunzator planetei retrograde nu curge la fel de lin ca alte domenii, ai ocazia sa te dezvolti in acea arie si sa inveti lectii pretioase.

Ce inseamna fiecare planeta retrograda in astrograma?

Mercur

Mercur este, fara indoiala, cea mai temuta planeta, atunci cand se afla in miscare retrograda – si se afla destul de des! Aceasta guverneaza comunicarea, gandirea si, in general, aspectele legate de minte.

Persoanele nascute in timp ce Mercur era retrograd sunt atrase de filosofie si au tendinta de a gandi totul foarte complex si din foarte multe perspective.

Venus

Venus este planeta responsabila de relatii si de tot ce inseamna placere in viata. Daca Venus este retrograda in astrograma ta, acest lucru ar putea insemna ca vei avea cateva lectii de invatat cand vine vorba de iubire, pace interioara si echilibru emotional.

Marte

Planeta Marte este planeta energiei fizice, a puterii, a miscarii si chiar a apetitului sexual. Daca te-ai nascut cand Marte era retrograd, este posibil sa experimmentezi ceva probleme in materie de conditie fizica, ambitie si forta. Totusi, aceste aspecte pot fi lucrate si imbunatatite!

Horoscop: Influenta planetelor in astrologie

Jupiter

Bun venit pe planeta abundentei! Daca ai o planeta retrograda in astrograma, iar aceasta este Jupiter, este posibil sa ai de lucrat la generozitate, expansiune, dar si la disponibilitatea de a primi lucruri in viata ta.

Saturn

Seriozitate, echilibru si maturitate. Despre asta este Saturn! Cei nascuti cand planeta se afla in miscare retrograda s-ar putea sa experimenteze cateva turbulente legate de stabilirea limitelor, responsabilitate, autoritate si stabilitate.

Astrologie: Lucruri esentiale pe care nu le stiai despre fiecare zodie

Uranus este planeta care guverneaza rebelul Varsator. Nu e de mirare ca se ocupa cu tot ce tine de creativitate, exprimare artistica si activism. Daca Uranus era retrogrand cand te-ai nascut, poate ca simti un blocaj la nivelul exprimarii, inovatiei, originalitatii. Cu toate acestea, poti lucra pentru a te cunoaste mai bine si pentru a-ti dezvolta ingeniozitatea!

Neptun

Neptun guverneaza Pestii si este responsabil cu emotiile, spiritualitatea si compasiunea. Daca el este planeta retrograda in astrograma ta, este posibil sa fii atrasa de aceste aspecte ale vietii si sa iti dedici timpul lor, pentru a le descoperi si intelege pe deplin.

Pluto

Foto: Unsplash.com