De ce mariajul Printului William cu Kate Middleton este diferit de alte mariaje din cadrul familiei regale

1
De Cristina Tudor
3 iun. 2021

Cuplul format din Printul William si Kate Middleton este, potrivit unui specialist in istoria casei regale, foarte diferit de alte cupluri din cadrul familiei regale. Iar motivul are legatura cu Kate Middleton, Ducesa de Cambridge.

William si Kate, care sunt parintii a trei copii – Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis – s-au intalnit in timp ce erau colegi la o facultate din Scotia. De-a lungul timpului, prietenia lor s-a transformat intr-o relatie de iubire, iar acum sunt casatoriti de zece ani.

Pe 29 aprilie 2011, William si Kate si-au facut juraminte de credinta la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Milioane de oameni din intreaga lume au urmarit ceremonia live la TV. Numeroase celebritati au participat la nunta regala, printre acestea numarandu-se Elton John, David si Victoria Beckham sau regizorul Guy Ritchie.

Printul William a cerut-o in casatorie pe Catherine Middleton in toamna anului 2010, in timpul unei calatorii romantice in Kenya. Ducele de Cambridge, al doilea in ordinea succesiunii la tron, s-a asezat intr-un genunchi si a cerut-o in casatorie pe iubita sa la acea vreme oferindu-i inelul de logodna care i-a apartinut mamei sale, Printesa Diana.

Potrivit istoricului regal si autorului Sarah Gristwood, casatoria dintre William si Kate nu a fost o miscare strategica, spre deosebire de alte casatorii regale din trecut.

„Din punct de vedere istoric, printii se casatoreau pentru a pune bazele unei aliante cu o putere straina, dar casatoria lui William cu Kate Middleton este diferita”, a declarat Gristwood pentru Vanity Fair in mai 2021.

„Kate Middleton este un om de rand si astfel a fost cimentatata afilierea cu poporul britanic, ceea ce a adus multe beneficii monarhiei”, spune specialista.

„Familia regala probabil ca priveste si invata. Aceasta fata din clasa de mijloc, provenita din Berkshire, a reusit o intrare fara cusur in familia regala.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.