Influencerii sunt in pericol – Instagram sterge followerii falsi si like-urile platite

Instagram sterge followerii falsi
1
De Roxana Dobrita
20 nov. 2018

Ai simtit vreodata ca o persoana pe care o urmareai pe Instagram a obtinut brusc, ca din aer, un numar incredibil de mare de like-uri si fani?

N-ai gresit daca ti s-a parut dubioasa toata treaba. Multi dintre zecile de mii de urmaritori ai influencerilor mai mici sau mai mari sunt, de fapt, conturi false, create pentru a “ingrosa” artificial audientele acestora.

Dupa ce si Facebook sau Twitter au facut curatenie generala prin utilizatorii lor si fanii acestora, a venit si randul Instagramului sa anunte ca va incepe sa stearga like-urile platite si followerii falsi in urmatoarele saptamani, intr-un efort de a restaura increderea in randul utilizatorilor si clientilor de publicitate.

“Recent, am observat ca tot mai multe conturi folosesc aplicatii pentru a-si creste artificial audienta. Oamenii vin pe Instagram pentru a se bucura de experiente reale, pentru a interactiona in mod sincer. E responsabilitatea noastra sa sa asiguram ca aceste experiente nu sunt intrerupte de activitati neautentice”, spune comunicatul de presa al platformei de social media.

Folosind o serie de tool-uri create pentru a identifica identitatile utilizatorilor “suspecti”, Instagram va incepe sa stearga like-urile, fanii si comentariile false de pe conturile care folosesc genul acesta de servicii pentru a-si creste popularitatea.

Desi nu e prima data cand Instagram sterge conturi false, e prima oara cand ia masuri si impotriva like-urilor cumparate, like-uri folosite de „nanoinfluenceri” pentru a justifica contractele facute cu branduri pentru promovarea produselor acestora.

Desi noua politica spune ca postarile vechi nu vor fi “defrisate” retroactiv, utilizatorii afectati isi vor fi dorit ca acest lucru sa se intample. Odata cu noua schimbare, vechile postari vor continua sa “arate” like-urile si comentariile cumparate, dar cele noi vor avea niste cifre mult mai mici.

Foto: Getty Images