Interviul care le-a distrus viata: Declaratiile lui Harry si William dupa ce o ancheta a aratat ca Diana a fost manipulata sa acorde interviul din ’95

1
De Cristina Tudor
23 mai 2021

Printul Harry si Printul William au vorbit despre interviul acordat de mama lor pentru BBC si Martin Bashir, dupa ce o investigatie oficiala a decis ca Bashir a folosit metode inselatoare pentru a realiza interviul cu printesa Diana in anul 1995.

„Mama noastra a fost o femeie incredibila, care si-a dedicat viata datoriei. A fost rezistenta, curajoasa si fara indoiala onesta. Efectul unei culturi a exploatarii si practicile imorale i-au curmat viata, in cele din urma”, a spus Ducele de Sussex intr-o declaratie despre ancheta realizata de BBC, care a ajuns la concluzia ca Bashir a incalcat ghidul editorial BBC falsificand doua declaratii bancare pentru a o manipula pe Printesa Diana sa accepte interviul.

“Va multumesc celor care v-ati asumat o forma de responsabilitate. Este primul pas catre dreptate si adevar. Dar ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca practici ca acestea, si chiar mai rele, sunt inca raspandite si astazi”, a spus Harry.

„Mama noastra si-a pierdut viata din cauza acestui lucru si nimic nu s-a schimbat de atunci. Protejand mostenirea ei, ii protejam pe toti si sustinem demnitatea cu care ea si-a trait viata. Sa ne amintim cine a fost si ce cauze a sustinut”, a incheiat Harry.

Interviul acordat de Diana, in care a facut faimoasa declaratie ca in mariajul sau cu Printul Charles exista trei persoane, a dus imediat la un ordin din partea Reginei Elisabeta ca Diana si Charles sa divorteze. Cei doi s-au despartit in anul 1992 si au divortat in 1996. Un an mai tarziu, in august 1997, printesa Diana a murit in urma unui accident de masina in Paris.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.