Regula de aur a Karmei: Legea cauzei si a efectului ne poate ajuta sa ne schimbam viata

1
De Cristina Tudor
21 feb. 2021

Karma este adesea confundata cu soarta, destinul sau este considerata o pedeapsa de catre o putere externa.

Prea putine persoane stiu, de fapt, ca noi insine cream Karma. Aceasta este suma consecintelor alegerilor noastre – un rezultat al deciziilor pe care le luam zilnic.

O schimbare drastica in viata sau in modul nostru de a reactiona este adesea considerata ca fiind rezultatul faptelor noastre rele. Atunci cand ranim sau inselam pe cineva trebuie sa ne asteptam sa ni se intample si noua acelasi lucru.

Astfel, experimentam lucrurile care merg prost pentru toate actiunile noastre negative. Nu conteaza cand le-am comis, ce trebuie sa stim este ca roata este rotunda si se va intoarce la un moment dat.

Insa, trebuie sa mai stim si ca actele negative nu au legatura cu karma. Nu reprezinta un „cadou” pe care trebuie sa il acceptam. Actiunile pozitive, gandurile sau momentele vesele se adauga la karma pozitiva.

Asocierea karmei cu rezultatele negative are legatura cu comportamentul uman. Ne ajuta sa ne gandim la efectele adverse. Pentru a a rani alte persoane sau a iti face rau singur devine un semn important in amintirile noastre, semn pe care nu il vom uita niciodata si care va cantari mai mult decat momentele vesele si placute.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.