Tot ce trebuie sa stii despre filmul-eveniment „House of Gucci”

1
De Teodora Tirca
2 aug. 2021

Ridley Scott sapa adanc in secretele a trei generatii ale dinastiei Gucci in urmatorul sau film, programat sa apara in toamna.

Creatie, mostenire, putere, infidelitate… House of Gucci promite sa ridice valul ce a acoperit treizeci de ani de afaceri secrete ale unei familii legendare in Italia – casa de moda Gucci. Pentru recreatia sa, Ridley Scott va urmari in special povestea adevarata a Patriziei Reggiano, condamnata pentru asasinarea fostului ei sot, Maurizio Gucci. Roberto Bentivegna preia conducerea scenariului bazat pe cartea din 2001, scrisa de Sara Gay Forden: The Gucci Saga – From Luxury to Murder. Ridley Scott isi produce filmul impreuna cu sotia sa Giannina Scott, Scott Free Productions si Kevin Walsh.

Un casting de aur

Ca de obicei, Ridley Scott stie sa puna piesele cap la cap cu maiestrie, fara sa se grabeasca. In timp ce lucra inca la „Ultimul Duel”, cu Ben Affleck si Matt Damon, s-a ocupat ca distributia din urmatorul sau film sa fie bine pusa la punct. Planificat initial pentru Robert De Niro, rolul lui Rodolfo Gucci (fiul lui Guccio si tatal lui Maurizio) a aterizat definitiv in mainile lui Jeremy Irons. Aflat in pregatire pentru mai mult de un deceniu, filmul House of Gucci ar fi trebuit sa o aiba pe Angelina Jolie la bord. Regizorul a negociat cu actrita in 2009 pentru a-i oferi rolul Patriziei Reggiano.

In final, Lady Gaga va juca rolul celei mai faimoase vaduve negre din Italia. Dupa ce a jucat in A Star is Born, cantareata este pe cale sa-si confirme talentul actoricesc intr-un al doilea blockbuster. Adam Driver – cu care Ridley Scott a colaborat deja la „Ultimul duel” – va juca si el in film. Actorul nominalizat la Oscar pentru „Marriage Story” si Blackkklansman” il va interpreta pe Maurizio Gucci. Actrita franceza Camille Cottin va juca rolul Paolei Franchi, cea care a inlocuit-o pe Patrizia Reggiani in inima lui Maurizio Gucci.

Productia si lansarea filmului

Nu degeaba compania de distributie MGM intentioneaza sa lanseze lungmetrajul lui Ridley Scott in 2021 – anul acesta marcheaza 100 de ani de la fondarea brandului Gucci. Istoria casei de moda incepe cu un magazin de articole din piele in inima Florentei. Incetul cu incetul, Guccio Gucci si-a dezvoltat afacerea pana cand a devenit marca pe care o cunoastem astazi. Lansarea filmului va avea loc in toamna.

Primele imagini de la filmari

Lady Gaga a dezvaluit o imagine cu Adam Driver, in munti. Imbracata in cea mai fastuoasa tinuta de ski pe care ai vazut-o, ea sta alaturi de Adam Driver, care arata minunat intr-un pulover de lana si ochelari oversized. Un cuplu demn de numele Gucci.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lady Gaga (@ladygaga)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de House Of Gucci (@theguccimovie)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de House Of Gucci (@theguccimovie)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de House Of Gucci (@theguccimovie)

Foto: PR.