Warren Buffett si Barack Obama recomanda aceasta carte senzationala

1
De Anca Rusen
15 mai 2019

In aceasta primavara, atat fostul presedinte Barack Obama, cat si CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett, au fost entuziasmati de aceeasi carte, sustin cei de la CNBC. Ambii o recomanda cu caldura, mai mult, Buffett a spus ca este senzationala.

Esti curioasa? Ei, bine, este vorba despre cartea: „The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World”, de Melinda Gates, co-presedinte al Fundatiei Bill & Melinda Gates.

„Am citit-o dintr-o suflare, atat de mult m-a captivat”, a declarat Buffett pentru cei de la CNBC.

barack obama

16,81 euro, bookdepository.com

„The Moment of life: How Empowering Woman Changes the World”, o poveste fascinanta

„Este o poveste, dar te invata multe despre lumea in care traim – lucruri pe care as spune ca majoritatea oamenilor nu le stiu. Este povestea experientelor ei si este absolut senzationala senzationala”, a mai spus Buffett.

Horoscopul cartilor: Recomandarile lunii mai 2019

Mai exact, cartea exploreaza inegalitatile si greutatile cu care se confrunta femeile. De asemenea, sunt expuse diferite modalitati prin care femeile pot sa fie sprijinite pentru a le depasi. Ideea centrala a cartii este aceea ca „atunci cand ridici o femeie, de fapt tu ridici si sprijini pe toata lumea – familii, comunitati, tari intregi”, a spus Obama intr-o postare recenta pe Facebook, postare despre cartile citite in ultimul timp si pe care le recomanda.

Ridici o femeie, ridici comunitati si tari intregi

„In cartea ei, Melinda spune povestea oamenilor care au inspirat-o si pe care i-a intalnit prin munca sa. A pus cap la cap toate informatiile si a ilustrat in mod perfect problemele care au nevoie de atentia noastra, de la casatoriile cu copii pana la inegalitatile de la locul de munca”, a scris Obama.

Puterea gandirii pozitive: lectii de viata de la Louise L. Hay

Melinda Gates a povestit in carte si despre propriile experiente, inclusiv despre relatia sa cu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft. Aceasta a stiut mereu ca isi doreste sa aiba o casnicie asemenea unui parteneriat de la egal la egal. Partea buna a fost ca sotul ei a crescut inconjurat de femei care nu au intrat intotdeauna in rolurile traditionale.

De exemplu, spune aceasta: „Mama lui era prezenta si acasa, dar si muncea. A facut o multime de lucruri bune pentru comunitate. De asemenea, bunica sa a mers la facultate pe vremea cand marea majoritate a femeilor nu o faceau.”

In cuplu, responsabilitatile se impart

Cu toate acestea, Gates a mai sustinut si faptul ca, atunci cand au parut copiii,  au avut parte si de momente in care au cazut in plasa propriilor prejudecati. Insa aceste momente i-au invatat sa vorbeasca despre ce avea nevoie fiecare si despre modalitatea prin care un cuplu poate sa-si imparta toate responsabilitatile, de la cele de crestere a copilului, pana la cele sociale si profesionale.

6 carti intelepte, care m-au ajutat in momentele grele

Prin acesta carte, Melinda Gates a urmarit sa-si spuna povestile personale, dar si pe cele ale altor femei de pe tot globul, scopul principal fiind acela de a gasi solutii la problemele actuale cu care se confrunta femeile.

„Melinda este o optimista impatimita si lucrul acesta se vede si in paginile cartii sale. Isi doreste sa rezolve aceste probleme cat mai urgent si crede cu tarie ca acest lucru chiar poate fi facut”, a mai spus Barack Obama.

Foto: Shutterstock.com