Alimente care scad pofta de mancare – Consuma-le cat mai des!

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
4 iul. 2018

Intentionezi sa tii o dieta, ca sa reduci surplusul de kilograme? Inainte sa urmezi constiincios planul alimentar, consuma o perioada alimente care scad pofta de mancare.

Inainte sa adopti alte principii dietetice, trebuie sa reglezi aportul caloric si apetitul. Asigura-te ca nu te confrunti cu diferite carente de vitamine si minerale, care iti pot da senzatia de apetit marit. Ca sa simti senzatia de satietate pentru mai multe ore din zi, consuma aceste alimente care scad pofta de mancare si satura rapid. Am descoperit lista cu cele mai multe proprietati in acest sens pe health24.com. E timpul sa regandesti strategia de a slabi.

In caz ca nu stiai, dieta proteica te satura mai repede si senzatia de satietate persista, iar un studiu recent in domeniu pune accent pe alimentele care detin acest efect. Concluziile studiului au fost publicate in Jurnalul de Metabolism Molecular.

Important este ca anumiti aminoacizi din proteine pot diminua apetitul si conferi senzatia de satul.

Alimente care scad pofta de mancare – cele mai satioase

Corpul uman nu produce lizina, doar arginina, dar in cantitate mica. Prin urmare, trebuie sa obtii acesti aminoacizi esentiali din alimentatie. Ambii mentin in parametri optimi sanatatea si favorizeaza pierderea in greutate.

Ce alimente contin atat arginina, cat si lizina? Friptura de carne de vita, de pui, macroul, avocado, lintea, migdalele, nucile si fisticul au cea mai mare concentratie a acestor doi aminoacizi.

Pe de alta parte, prunele si caisele, care nu contin proteine aproape deloc, sunt bogate in arginina si lizina. Poti concepe un plan alimentar bazat pe alimente proteice, dar care sa cuprinda si aceste fructe. Le poti consuma ca gustari, intre mese, sau la cel putin o ora dupa masa.

Ce trebuie sa cuprinda noua ta dieta

Daca intentionezi sa-ti pastrezi obiceiurile alimentare si le consideri a fi de bun augur pentru sanatatea ta, apeleaza la urmatoarea strategie: adauga treptat cate un aliment in meniul de la mic dejun, pranz, cina si gustari. Totul e sa te asiguri ca la fiecare masa ai alimente care contin atat lizina cat si arginina. De asemenea, meniul zilnic trebuie sa cuprinda carbohidrati nerafinati, proteine de buna calitate si grasimi sanatoase.

De exemplu, macroul este bogat in arginina, lizina, acizi grasi Omega-3. Il poti consuma de doua-trei ori pe saptamana.

Lintea contine proteine de calitate, care contribuie la formarea muschilor, si contine si carbohidrati buni. Migdalele, de asemenea, au in componenta proteine, fibre alimentare si grasimi sanatoase. Avocado este si el pe lista scurta cu alimente pretioase, care scad pofta de mancare si induc rapid senzatia de satietate.

Bonus: Ai mancat o felie de toast unsa cu pasta din avocado, pe care presari migdale maruntite? Este o gustare satioasa, gustoasa si foarte sanatoasa.

Foto: Shutterstock.com