Croissant cu crema de branza si fructe de padure

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
4 mai 2019

Reteta de azi are o puternica nota imprumutata din gastronomia franceza: croissant cu crema de branza si fructe de padure.

Este un desert moale, cu gust puternic de unt, acompaniat de aroma fructelor de padure si de crema de branza. Arata extraordinar de bine atunci cand este decorat cu fructe de padure si va face cu siguranta furori atunci cand il vei servi prietenilor sau celor dragi.

Conopida la cuptor cu salsa verde

Ingrediente pentru croissant cu crema de branza si fructe de padure:

-6 oua mari, batute;

-180 ml lapte integral;

-2 linguri de sirop de artar;

-1 lingura de extract de vanilie;

-1 lingurita de scortisoara;

-1/2 lingurita de sare;

-12-16 croissante, vechi de 1 zi;

-1 borcan de gem de fructe, cum ar fi afine, capsuni sau mure;

-240 gr de crema de branza, taiata in cuburi mici;

-50 gr de unt sarat rece;

-120 gr de fructe de padure proaspete;

-120 ml smantana grasa;

-zahar pudra si sirop de artar, pentru servire.

Mod de preparare:

Se ia o tava de 20×30 cm si se unge cu unt.

Se ia un castron mare si se amesteca impreuna ouale, laptele, siropul de artar, vanilia, scortisoara si sarea. Se rup croissantii in bucati ce se pun in amestecul de oua. Se scoate ½ din cantitatea de croissant si se asaza in vasul de copt. Deasupra se toarna gemul de fructe si crema de branza, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de croissant. Este ok daca gemul si branza nu acopera croissantii in totalitate. Se toarna deasupra restul de amestec de oua.

Reteta vegetariana: Pizza mediteraneana

Se acopera si se pune la frigider pentru cel putin 30 de minute sau peste noapte. Cand sunt gata sa fie date la copt, se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se pun feliile de unt sarat peste bucatile de croissant si se introduce tava la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand se rumenesc si devin usor crocanti. Daca incep sa se rumeneasca prea repede, se poate acoperi tava cu folie de aluminiu.

Intre timp, intr-un caston se bate smantana pana cand incepe sa se intareasca si sa formeze varfuri. Daca doresti, poti sa adaugi o lingura de zahar pudra sau de sirop de artar.

Se scoate tava de la cuptor si se servesc croissantii impreuna cu frisca, fructe de padure proaspete si sirop de artar.

Foto: Shutterstock.com