Inghetata de cirese negre si capsuni fara zahar

inghetata de cirese amare
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 ian. 2019

Este greu sa rezisti tentatiei de a savura o inghetata, mai ales atunci cand este vorba despre o inghetata de cirese negre si capsuni, fara zahar, a la David Zinczenko.

Dupa ce a devenit cunoscut, in calitate de editor al prestigioaselor reviste Men’s Health, Women’s Health si Prevention, David Zinczenko si-a indreptat atentia catre lumea afacerilor, dar nu a renuntat la interesul sau pentru nutritie si sanatate.

Retetele sale de dulciuri fara zahar sunt rapide, folosesc ingrediente sanatoase si sunt pline de savoare. Reteta pentru inghetata de cirese negre si capsuni nu contine niciun gram de zahar dar nici nu iti vei da seama ca acest ingredient lipseste.

Dulceata curmalelor si a capsunilor va compensa absenta zaharului, iar partea cea mai buna este ca nu contine niciun fel de produs lactat, deci nu te vei simti balonata dupa ce o vei manca.

Cea mai buna inghetata vegana cu lapte de cocos

Ingrediente pentru inghetata de cirese negre si capsuni:

-2 cani de capsuni congelate, neindulcite;

-3 curmale, fara samburi;

-125 ml de apa fierbinte;

-1 cana de cirese negre congelate, neindulcite;

-1/2 de avocado copt, curatat;

-125 ml de smantana de cocos;

-60 gr de fructe de padure proaspete (optional).

Inghetata vegana: 5 combinatii simple si sanatoase

Mod de preparare:

Capsunile se scot din congelator si se lasa la temperatura camerei timp de 20 de minute (nu trebuie sa fie lasate mai mult). Intre timp, se ia un castron mic in care se pun curmalele, peste care se toarna apa fierbinte, se acopera si se lasa sa stea timp de 15 minute. Dupa acest interval de timp se scurg de lichid.

In vasul unui robot de bucatarie se pun impreuna capsunile, curmalele, ciresele, jumatatea de avocado si smantana de cocos. Se pune capacul si se mixeaza scurt, de cateva ori, pana cand fructele sunt maruntite in bucati mai mari. Se pune capacul din nou si se mixeaza pana cand se obtine un amestec foarte catifelat.

Cu ajutorul unei linguri se tranfera in bolurile pentru servire si se decoreaza cu fructe de padure proaspete. Se serveste imediat.

Gofre cu cacao, inghetata si capsune – o reteta fara gluten

Foto: Shutterstock.com