O salata inedita: cu branza de capra, pere si nuci pecan. Incearc-o de Sarbatori!

salata cu branza de capra
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
10 dec. 2018

Pentru un meniu inedit de Craciun, iti propunem o reteta de salata incredibil de buna si foarte simplu de facut: salata cu branza de capra, pere si nuci pecan.

Este un preparat deosebit, cu multe arome care se imbina perfect si pe care o poti pune pe masa la orice ocazie speciala, atunci cand sarbatoriti ceva in familie sau impreuna cu prietenii.

Incearca si aceasta reteta de salata aromanta: cu quinoa si branza feta!

Ingrediente pentru salata cu branza de capra, pere si nuci pecan:

-1 amestec de frunze de salata de diferite culori;

-1 para, curatata de samburi si taiata cubulete;

-130 gr de nuci pecan glasate;

-90 gr de cirese uscate;

– 120 gr de branza de capra.

Pentru dressing:

-2 linguri de otet balsamic;

-1 1/2 linguri de sirop de artar;

-1 lingura de ulei de masline;

-1/2 lingurita de mustar de Dijon;

-sare.

Cum obtii o salata cu gust?

Mod de preparare:

Se pun frunzele de salata intr-un castron mare. Deasupra se presara cubulete de para, nucile pecan, ciresele uscate si branza de capra, sfaramata in bucati mici.

Ingredientele pentru dressing se amesteca intr-un castron mic pana cand se obtine un sos omogen. Dressingul se pune peste salata chiar inainte de servire sau se lasa pe masa si fiecare invitat se serveste singur.

Inca o reteta de salata cu pere, dar cu un alt tip delicios de branza!

Foto: Shutterstock.com