Sandvis cu struguri copti, branza camembert si rozmarin

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 dec. 2018

Atunci cand ti se face dor de Paris sau de bucataria franceza si ai pofta de un aperitiv rapid si delicios, iti propun sa incerci un sanvis cu struguri copti, branza camembert si rozmarin.

Inspirat de bucataria provensala, acest preparat aduce impreuna dulceata strugurilor rosii, copti la cuptor, impreuna cu aromata branza camembert, iar uleiul de masline si rozmarinul adauga o nota mediteraneeana acestui aperitiv delicios si foarte simplu de pregatit.

Serveste-l alaturi de crostini cu mar si branza Brie

Ingrediente pentru sandvis cu struguri copti, branza camembert si rozmarin:

-300 gr de struguri rosii, fara samburi, in ciorchine;

-6 fire de rozmarin

-ulei de masline;

-sare de mare;

-100 gr de branza camembert;

-2 chifle rustice.

Completeaza aperitivele de Craciun cu aceasta salata inedita!

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Strugurii si rozmarinul se pun intr-o tava de dimensiuni medii. Se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline si se amesteca usor, apoi se asezoneaza cu sare.

Se dau la cuptor timp de 30-35 de minute, sau pana cand strugurii s-au inmuiat si s-au stafidit usor. Se imparte branza in mod egal pe cele doua chifle rustice, taiate in jumatati.

Deasupra se pun strugurii si apoi se presara rozmarinul copt.

Cireasa de pe tort: o tarta cu ceapa caramelizata si branza cu mucegai

Foto: Shutterstock.com