Aceasta trasatura a unei femei ii face pe barbati sa nu aiba incredere in ea. Te va surprinde cu siguranta!

1
De Georgiana Dorobantu
13 sept. 2023

Baza oricarei relatii solide este increderea. Este evident si stim cu totii asta.

Desi este ceva ce se construieste in timp – pe masura ce cunosti mai bine persoana de langa tine si va dovediti unul altuia ca sunteti sinceri si de incredere – la inceput exista intotdeauna o doza de scepticism.

Unii oameni transmit inca din start o energie negativa si comportamentul lor iti arata ca ceva nu este deloc in regula. Dar vei fi socata sa descoperi care este acea trasatura a unei femei care ii face pe barbati sa considere inca din prima clipa ca nu este de incredere, atunci cand o vad pe aplicatiile de dating. Pare greu de crezut, insa barbatii considera ca o femeie care este foarte atragatoare nu poate fi de incredere.

Cu totii vrem sa aratam cat mai bine, cu atat mai mult pe aplicatiile de dating

Cand iti creezi un profil pe o aplicatie de dating vrei sa arati cat mai bine posibil. Iar asta inseamna sa scrii detalii interesante, sincere sau amuzante despre tine si sa incarci cele mai dragute poze cu tine. Exista multe trucuri pe care le poti incerca, dar probabil ca cel mai mult iti doresti ca posibilii parteneri sa te considere extrem de atragatoare.

6 indicii subtile ca ai alaturi de tine un partener de viata loial

Barbatii nu au incredere in tine daca arati prea bine

Da, este greu de crezut. Desi cei mai multi barbati sunt preocupati de aspectul fizic al femeilor, lor nu le place, de fapt, daca esti prea atragatoare. Potrivit unui studiu realizat in anul 2015 la Universitatea din Connecticut, Statele Unite, daca esti mult prea frumoasa in fotografiile postate pe o retea de dating, barbatii te considera din start ca fiind o persoana in care nu pot avea incredere.

Motivul trist pentru care inselatul a devenit din ce in ce mai frecvent, conform cercetatorilor

Atractivitatea are conotatii negative in mintea barbatilor

Potrivit cercetatorilor care au realizat studiul citat de bolde.com, desi te machiezi, te coafezi si faci totul pentru a arata cat mai bine si a te simti excelent in pielea ta, barbatii asociaza toate acestea cu narcisismul, obsesie fata de propria persoana precum si cu minciuna sau inselaciunea.

Cum au ajuns la o asemenea concluzie?

Studiul a inclus 153 de barbati si 152 de femei cu varste cuprinse intre 17 si 36 de ani. Barbatii s-au uitat la fotografii cu femei, unele dintre ele fiind imbunatatite pentru a arata mai aranjate, in timp ce altele aveau un look mai simplu. Barbatii au considerat femeile din fotografiile imbunatatite ca fiind mai atragatoare, dar au evaluat femeile din acele fotografii ca fiind mai putin de incredere.

Gelozia in relatia de cuplu: cum este “justificata” si 5 moduri prin care o poti gestiona cu succes

Nu inseamna ca nu isi doresc o femeie atragatoare, ci pur si simplu cred ca nu este chiar atat de frumoasa in realitate.

„Barbatii au fost foarte sinceri in evaluarile lor asupra femeilor. Au spus ‘O consider mai atragatoare si in acelasi timp mai putin de incredere, ceea este OK'”, a declarat Rory Gloin, autorul studiului. „Barbatii sunt atat de obisnuiti sa vada in societate fotografii cu femei photoshopate si editate incat au devenit foarte sceptici ca o femeie ar putea arata atat de bine si in realitate”, a continuat specialistul.

Opusul este valabil in cazul femeilor

Cand au privit fotografii cu barbati atragatori, femeile au considerat ca acestia sunt mai seriosi si de incredere, fara sa stie nimic altceva despre ei, in afara de aspectul fizic. Acest lucru se intampla din cauza „efectului de halou” – cu alte cuvinte, sa presupui ca cineva care arata bine este si bun, inteligent si de incredere. Bineinteles, este o eroare de judecata cunoscuta si ca bias cognitiv.

Foto: freepik.com