Poti ramane prietena cu fostul iubit? 5 lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a lua aceasta decizie

1
De Alice Papuc
12 mart. 2023

Prietenia dintre fostii iubiti – o realitate sau un lucru pe care il vezi doar in filme?

Despartirea de iubitul tau poate fi un moment dureros. Cu toate acestea, uneori poate fi cel mai bun lucru care ti s-a intamplat: ajungi sa te descoperi pe tine si sa intelegi de ce lucrurile nu au functionat. Odata ce te vindeci, poate ajungi chiar sa te gandesti daca poti ramane prietena cu fostul iubit. Sa fie aceasta prietenie posibila? Sau, din contra, este sortita esecului?

Iata 5 lucruri de care trebuie sa tii cont!

  1. Cum s-a incheiat relatia dintre voi doi

Daca relatia voastra s-a incheiat in termeni amiabili, pentru ca v-ati dat seama ca nu va potriviti si nu puteti avea un viitor impreuna ca iubiti, este posibil sa ramaneti prieteni. In caz contrar, in cazul in care unul dintre parteneri a fost, sa spunem, inselat, lucrurile sunt destul de complicate.

5 moduri prin care sa nu mai atragi manipulatori in viata ta

  1. Cat timp a trecut de la despartire

Faptele sunt fapte: timpul chiar vindeca orice. Inclusiv sentimentele pentru fostul iubit. Daca simti ca a trecut suficient timp si ca amandoi sunteti impacati cu decizia pe care ati luat-o, este posibil sa ramai prietena cu fostul iubit. Totul depinde de cat timp ati petrecut impreuna si cat de semnificativa a fost relatia dintre voi doi.

  1. Ati exclus orice cale de impacare

Inainte de a deveni prietena cu fostul tau, trebuie sa te asiguri ca ati exclus orice cale de impacare. In cazul in care ceea ce va doriti cu adevarat este sa va impacati, nu veti face decat sa suferiti si sa prelungiti agonia. Asigura-te ca nu mai ai sentimente romantice pentru fostul tau si ca iti doresti cu adevarat o prietenie.

  1. Amandoi ati trecut peste

Acesta este punctul central al discutiei: ca amandoi sa treceti peste si sa fiti pregatiti de o relatie noua, cu persoane diferite. In caz contrar, nu veti face decat sa va tineti in loc unul pe celalalt si sa suferiti.

Adevaratele motive pentru care oamenii flirteaza, conform specialistilor

  1. Aveti o conexiune solida

Evident, pentru a putea ramane prietena cu fostul iubit trebuie sa existe o conexiune solida intre voi doi. Trebuie sa simti ca el este un om cu adevarat bun, pe care il vrei in viata ta. Trebuie sa fii dispusa sa il asculti vorbind despre noua lui relatie si sa va puteti amuza impreuna despre noile intalniri pe care le veti avea. Puteti face acest lucru?

Foto: depositphotos.com