Cea mai rapida salata pe care o poti lua usor cu tine la birou

cea mai rapida salata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
3 mart. 2019

Nu-i asa ca ti se intampla si tie sa ramai in pana de idei pentru masa de pranz la birou? Daca preferi sa iei mancare de acasa, aceasta salata rapida este satioasa si usor de transportat in geanta.

Daca te gandesti ca e ceva complicat sa-ti contruiesti o salata de la zero pe care sa o ai mereu la indemana in frigider si sa o apuci in fuga dimineata, atunci descopera ca aceasta combinatie Iti va face viata mai usoara. In plus, te ajuta sa mananci sanatos la birou si sa eviti gustarile dulci nesanatoase.

O salata care contine ingredientele potritive poate sa fie foarte satioasa. Regula de baza este ca ea sa contina proteine, grasimi sanatoase, verdeturi si carbohidrati complecsi. Aceste combinatii sunt hranitoare, dar si foarte consistente, asfel ca nu vei resimti senzatia de foame la scurta vreme dupa masa.

Ca sa ai mereu o salata la indemana este bine sa iti rezervi putin timp la finalul saptamanii, sa pui in mai multe borcane straturi de legume/verdeturi/proteine si sa le pastrezi la figider.

Salata rapida cu nuca, rodie si branza de capra

Ingrediente pentru cea mai rapida salata (pentru 4 borcane de 500 ml):

4 fire de ceapa verde

370 de grame de quinoa fiarta

1 morcov razuit

150 de grame de edamame sau boabe de naut din conserva

160 de grame de varza rosie taiata

160 de grame de varza alba taiata

73 de grame de alune coapte

Pentru dressing:

80 de grame de unt de arahide natural

1-2 linguri cu sirop de artar sau miere de albine

60 ml de zeama de lamaie

2 linguri cu sos tamari sau sos de soia

60 ml de apa

2 linguri cu otet de orez/ otet din cidru de mere/ otet obisnuit

Sare si piper.

6 ingrediente pe care nu le pun niciodata in salata atunci cand vreau sa slabesc

Mod de preparare:

Pregateste 4 borcane de 500 mililitri in care sa asezi straturi din ingredientele de mai sus.

Toarna prima data dressingul, impartindu-l in mod egal in cele 5 borcane.

Adauga apoi ceapa verde, un strat generos de quinoa, morcov, edamame sau naut, varza rosie, varza alba si la final alunele coapte.

Pune capacele pe borcane si pastreaza salata la frigider, iar dimineata o ai gata pregatita pentru a fi luata la birou.

Cum obtii o salata cu gust: un truc simplu, la care nu te-ai fi gandit

Foto: Shutterstock.com