Pizza Toast cu pepperoni

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 mai 2019

Daca iti place pizza atat de mult incat ai consuma-o in orice moment al zilei, iti recomand sa incerci reteta de Pizza Toast cu pepperoni de mai jos. Cu siguranta te vei indragosti de aceasta reteta!

Nu trebuie sa fie neaparat cu pepperoni, poti sa folosesti ca topping orice alt ingredient preferi, important este ca vei incepe ziua asa cum iti doresti: cu pizza. 

Pizza margherita fara gluten, un rasfat pentru weekend

Este usor si simplu de facut, nu necesita multe pregatiri si este la fel de delicioasa precum cea mai buna pizza pe care ai mancat-o anul acesta. Si gandeste-te la surprinderea prietenilor cand te vor intreba ce ai mancat de dimineata si tu le vei spune: Pizza!

Ingrediente pentru Pizza Toast cu pepperoni:

-1 paine toast,

-2 catei de usturoi curatati si taiati marunt sau pisati,

-2 linguri de ulei de masline,

-1 borcan de 250 gr de sos de pizza,

Salata malaeziana de mango, detox dupa Sarbatori

– 450 gr de mozzarella proaspata si scursa bine,

-busuioc proaspat pe care-l vei folosi la garnisire,

-ulei de masline extravirgin intrebuintat la condimentare,

-fulgi de ardei iute pentru condimentare,

Pentru topping poti sa folosesti ingredientele tale preferate (masline, felii de salam pepperoni, pepperoncini, ceapa rosie murata, ciuperci sotate, carne de carnati calita, etc).

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un castron mic se amesteca usturoiul cu ulei de masline. Se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt. Feliile de paine se aseaza una langa alta pe tava si se ung cu amestecul de ulei de masline si usturoi. Se pun la cuptor si se lasa sa se coaca pentru 10 minute, pana cand se rumenesc si devin usor crocante.

Tortilla in stil spaniol fara oua: o reteta rapida, sanatoasa si satioasa

Se scot de la cuptor si se unge fiecare felie cu sosul de pizza. Deasupra se pun bucati de mozzarella. Ulterior, se pun din nou la cuptor, pentru inca 10-15 minute, pana cand branza incepe sa se topeasca, iar marginile feliilor de paine s-au rumenit.

Se scot de la cuptor si se asezoneaza cu ulei de masline si fulgi de ardei iute uscat. Deasupra se pun ingredientele tale preferate si se orneaza cu frunze de busuioc. Se servesc imediat.

Pofta buna!

Foto: Shutterstock.com