Tarta cu visine si crema de vanilie

1
De Ioana Marosan
1 aug. 2019

Sigur ca o poti face si cu cirese, dar tarta visine si crema de vanilie are o aroma mai complexa.

Zaharul si budinca de vanilie sunt acompaniate excelent de visinele dulci-acrisoare, facand din acest desert un prilej perfect pentru a petrece o seara de vara impreuna cu prietenii.

Ingrediente pentru tarta cu visine si crema de vanilie:

-2 foi de aluat pentru patiserie;

-180 ml lapte;

-180 ml frisca;

-80 gr unt, taiat in cubulete;

-2 lingurite de extract de vanilie;

Tarta cu visine si topping crocant, un rasfat de sezon super rapid!

-80 gr zahar;

-75 gr amidon, amestecat cu 60 ml apa;

-6 galbenusuri de ou;

-180 gr de zahar pudra;

-visine proaspete pentru servire.

Pentru umplutura:

-680 gr de visine, scurse de suc;

-40 gr zahar;

-1 lingura de amidon de porumb amestecata cu 1 lingura de apa.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se iau 2 tavi si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune cate o foaie de aluat in fiecare tava. Se acopera fiecare foaie de aluat cu mai multe hartii de copt. Se pun la cuptor si se lasa la copt timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si crocante. Se scot si se lasa sa se raceasca complet.

Cele mai bune retete cu caise pentru aceasta vara

Pentru umplutura se pun intr-o tigaie medie visinele, cu tot cu suc si zaharul si se aduc la punctul de fierbere. Se adauga mamestecul de amidon si apa si se lasa sa mai fiarba inca 1 minut, pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Se ia o tava de copt, cu latura de 20 cm si se tapeteaza cu hartie de copt pe fund si pe laturi. Se iau foile de aluat si se taie la dimensiuni potrivite pentru tava. Se pune o foaie de aluat pe fundul tavii si apoi se unge cu umplutura de visine. 

Se ia o oala cu fundul gros in care se pun laptele, frisca, untul, vanilia si zaharul. Se pune la foc mediu, amestecand pana cand zaharul s-a topit complet, iar amestecul incepe sa fiarba. Se ia de pe foc. Se adauga amestecul de amidon si apa, apoi se pune din nou pe foc si se fierbe la foc mic, amestecand continuu inca 1 minut, pana cand amestecul s-a ingrosat.

Se toarna in tava peste foaia de aluat tapetata cu umplutura de visine, apoi se pune deasupra cealalta foaie de aluat, apasand usor. Se da la frigider pentru 4-6 ore sau peste noapte.

Foto: Shutterstock.com