Acest aliment actioneaza ca un medicament bun la toate

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
30 apr. 2020

Ouale sunt folosite inca din Antichitate de chinezi si egipteni.

Daca in urma cu 4.000 de ani, tratau astmul bronsic si infertilitatea, in prezent, sunt folosite in terapia bolilor renale, in diete si cure de slabire, afectiuni hepatice, cardiace si gastrice.

Chiar si copiilor le sunt indicate, pentru ca intaresc imunitatea si ajuta la fixarea calciului in oase, iar, in timpul examenelor, imbunatatesc memoria.

Cum ne schimba viata noul Coronavirus: Vom pastra distantarea sociala pana in 2022

Albusul de ou este o proteina completa, pentru ca nu contine nici lactoza, nici colesterol sau alte grasimi, ci foarte multe vitamine si minerale (niacina, riboflavina, magneziu, potasiu).

Un consum ponderat de albus reduce cu 60-70% riscul de boli metabolice, care pot deregla buna functionare a glandelor (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale). In plus, confera o stare de buna dispozitie.

Cum trebuie sa porti masca si cum sa o dai jos pentru a evita infectarea cu COVID-19

“Continutul de acid glutamic din albusul de ou este o permanenta sursa de vitalitate a scoartei cerebrale, scazand riscul de boli nervoase si de aparitie a psihozei. Acidul glutamic este esential in sustinerea tuturor functiilor sistemului nervos. Pentru ca este puternic alergen, nu este recomandat copiilor mai mici de 2 ani”, precizeaza medicul nutritionist Lygia Alexandrescu.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.