Acest simptom poate fi un semn de infectie cu coronavirus

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2020

Ti se intampla si tie asta? Anunta cat de repede poti medicul de familie.

Apar tot mai multe descoperiri legate de noul coronavirus si simptomele legate de acesta. Medicii din intreaga lume incearca sa afle cat mai multe despre aceasta noua boala, iar ceea ce afla ii lasa de multe ori cu gura cascata.

Ai acest simptom? S-ar putea sa fii infectat cu coronavirus

In contextul pandemiei de COVID-19 care continua sa faca ravagii in toata lumea, specialistii incearca sa descopere toate simptomele legate de acest virus mortal. Academia Americana de Oftalmologie (AAO) sustine ca, pe langa simptomele deja cunoscute, precum febra si tusea seaca, un alt semn care ar ar putea indica faptul ca un pacient este infectat cu coronavirus este conjunctivita sau ochii rosii.

Medicii sunt avertizati si le este recomandat sa efectueze teste oricarui pacient care se prezinta in unitatile medicale cu suspiciune de conjunctivita si care, totodata, se confrunta cu febra, dificultati respiratorii si tuse seaca.

Conjunctivita este o inflamatie a membranei transparente care captuseste pleoapele si acopera ochiul pana la marginea corneei. Persoana care sufera de conjunctivita are ochii rosii, senzatie de nisip in ochi, mancarimi la ochi, secretii la ochi care formeaza cruste noaptea, vedere tulbure si sensibilitate la lumina.

Citeste continuarea pe wowbiz.ro

Foto: Unsplash.com