De ce unii oameni nu se imbolnavesc de COVID-19: explicatia unui medic

1
De Maria Constantin
30 mart. 2022

Dupa doi ani de pandemie, exista persoane care nu s-au infectat cu coronavirus. Un doctor are o teorie ciudata pentru aceasta situatie.

Daca te numeri printre putinii care au reusit sa nu se imbolnaveasca de COVID-19, esti, desigur, un om norocos. Dar, asemenea cercetatorilor si celor care nu au avut aceasta sansa, vrei, desigur, sa afli care este explicatia. Cum ai scapat de coronavirusul care a impanzit lumea? Un medic are o teorie inedita.

Ma Sang-hyuk, un doctor sud-coreean si vicepresedintele Societatii Vaccinurilor din aceasta tara, a scris pe Facebook saptamana trecuta ca daca ai reusit sa scapi de coronavirus, inseamna ca nu ai prieteni. „Adultii care nu au fost infectati cu COVID-19 sunt cei care au probleme interpersonale”, a scris el.

Un mesaj „metaforic”

Ma Sang-hyuk a sters ulterior postarea controversata si a retractat mesajul, precizand ca acesta era unul „metaforic”, relateaza site-ul de stiri Daily.

Mesajul doctorului sud-coreean s-a viralizat rapid pe retelele de socializare si a provocat reactii diferite, noteaza Marie Claire. Acesta a explicat ca a dorit sa arate cat de dificil este pentru cineva sa evite virusul cand rata de infectare creste foarte mult.

Multi dintre cei care au comentat au scris ca s-au imbolnavit de COVID desi nu s-au intalnit cu prietenii, in timp ce altii au fost de parere ca au reusit sa scape de virus nu pentru ca si-au evitat prietenii, ci pentru ca au respectat masurile de protectie purtand masca, spalandu-se des pe maini si pastrand distanta cand se intalneau cu alte persoane.

Aceeasi teorie, mai multe interpretari

Rosie Baruah, medic de profesie, a aratat ca, dupa logica lui Sang-hyuk, faptul ca nu a avut COVID-19 inca inseamna ca ea nu a facut turele de noapte in unitatea de terapie intensiva in care lucreaza.

Studiu: Chiar si cazurile usoare de COVID-19 pot duce la micsorarea creierului

Cativa utilizatori s-a declarat de acord cu teoria doctorului, nuantandu-si, insa, explicatia: ei cred ca au evitat coronavirusul pentru ca si-au limitat interactiunile cu alte persoane in ultimii ani.

Majoritatea celor care au comentat au catalogat ca insensibil mesajul lui Ma Sang-hyuk.

Teoria medicului sud-coreean reprezinta doar o opinie si a fost contrazisa repede de specialisti. Acesta a sters la scurt timp postarea, ceea ce sugereaza fie ca aceasta nu are acoperire medicala, fie nu a anticipat cum va fi interpretata, noteaza Marie Claire.

Cercetatorii cred ca doua noi variante ale tulpinei Omicron, Deltacron si Stealth Omicron, se afla la originea inmultirii cazurilor de COVID in Marea Britanie si la nivel global.

Conform datelor inregistrate de Johns Hopkins Coronavirus Resource Center si de Our World in Data, numai in Marea Britanie au murit 165.000 de persoane din cauza COVID-19.

Foto: depositphotos.com