Semnele care iti arata ca ai avut Covid-19. Vezi daca ai fost infectat si tu cu SARS-CoV-2

1
De Cristina Tudor
20 dec. 2020

In plina pandemie de coronavirus, foarta multa lume se intreaba daca acea gripa pe care au avut-o anul acesta a fost de fapt Covid-19.

Care sunt semnele care te ajuta sa diferentiezi simptomele unei gripe de cele ale noului coronavirus.

COVID-19 este renumit pentru ca are simptome oarecum ciudate sau nu are deloc simptome. Uneori virusul isi face prezenta extrem de clara, cu simptome revelatoare care pot fi severe si de lunga durata. Cu toate ca doar un test de anticorpi ti-ar putea spune cu siguranta daca ai avut Covid-19, chiar daca nici acestea nu sunt 100% sigure, te poti lua si dupa alte indicii pentru a vedea cum stai. Conform thelifehacker.org, acestea sunt semnele care iti spun sigur ca ai avut coronavirus.

Semnele care iti arata ca ai avut Covid-19

Aveti dispnee, adica dificultati de respiratie

Acesta este adesea unul dintre primele semne ale COVID-19 si poate persista saptamani sau luni dupa recuperare. Virusul provoaca inflamatii pulmonare si leziuni care va pot face sa va respirati greu si poate duce la pneumonie sau sindrom de insuficienta respiratorie acuta (ARDS).

Suferi de oboseala de lunga durata

Nu e vorba de genul de oboseala pe care o simti la sfarsitul unei lungi saptamani de munca. Multi oameni cu COVID-19 se plang de o oboseala zdrobitoare si incapacitatea de concentrare care persista saptamani intregi.

Ai o pierdere de miros sau gust care continua

Acest simptom ciudat poate fi un semn revelator al infectiei COVID-19 (desi nu toata lumea il experimenteaza). Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, 64% dintre persoanele cu COVID-19 au raportat o pierdere a mirosului sau a gustului. Conform studiului CDC, s-a constatat ca simptomul dureaza o perioada medie de opt zile. Exista si cazuri in care bolnavii de covid il experimenteaza saptamani la rand.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.