Bioflavonoidul care ajuta la distrugerea Coronavirusului se gaseste in aceasta leguma pe care o adori

1
De Cristina Tudor
8 sept. 2020

Substanta benefica se gaseste in una dintre cele mai populare si iubite legume din Romania, spun specialistii. Acest compus ar putea ucide coronavirusul.

Ceapa rosie contine quercitina, aceasta molecula naturala care poate nimici inamicul numarul 1 al lumii la aceasta ora, coronavirusul.

Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenti din plante). Acestea sunt substante antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare si a ADN-ului, putand provoca moartea celulara).

De-a lungul vremii, beneficiile uimitoare ale quercitinei au fost dovedite. Printre cele mai importante, faptul ca este un compus antitumoral!

Quercitina actioneaza la nivel celular, interferand cu procesele de transformare a celulelor sanatoase in celule canceroase, maligne; actioneaza prin „inghetarea” rapida a replicarii celulelor canceroase. Acest lucru opreste cresterea tumorii si duce la moartea celulelor canceroase, printr-un proces numit apoptoza (programarea intrinseca a celulelor sanatoase, in vederea impiedicarii reproducerii excesive).

Quercitina previne infarctul si accidentul vascular cerebral

Cercetarile au aratat cum quercitina contribuie la reducerea agregarii plachetare (etapa prealabila coagularii sangvine, atunci cand este lezat un vas). Astfel, se evita un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Care sunt alimentele bogate in quercitina

Ceapa rosie, caperele si ridichile contin quercitina din abundenta. Caperele crude sunt cele mai bogate in quercitina. Apoi mararul, frunzele verzi de coriandru, frunzele verzi de fenicul, oregano, ceapa rosie, macrisul verde, kale verde, ceapa alba, polen sau aronia.

Noutatea este ca quercitina, acest compus de origine naturala, functioneaza ca un inhibitor specific al coronavirusului Sars-CoV-2. De fapt, substanta prezinta o actiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Studiul, sustinut de Fundatia spaniola hna, este publicat in International Journal of Biological Macromolecules…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.