Cel mai bun aliment care te ajuta sa scapi de grasimea de pe abdomen

1
De Maria Constantin
16 aug. 2022

Nu doar ca e usor de gasit in aproape orice magazin, dar este si delicios: acest produs reprezinta un aliat de nadejde impotriva grasimii care se acumuleaza pe abdomen.

Nu toata grasimea din organism este rea. De fapt, avem nevoie de ea pentru a supravietui. Potrivit Asociatiei americane de cardiologie, grasimea de pe abdomen nu doar ca pastreaza caldura corporala, dar este esentiala si in absorbirea nutrientilor si producerea unor hormoni importanti, noteaza EatThis.

Exista, insa, un tip de grasime nociv pentru sanatatea corpului.

„Grasimea viscerala este un tip de grasime stocata in interiorul cavitatii abdominale care se depune in jurul organelor interne: ficat, stomac si intestine. Nu e acelasi lucru cu grasimea de pe abdomen pe care o putem vedea”, explica nutritionista Roxana Ehsani, purtatoarea de cuvant a Academiei de Nutritie si Dietetica.

8 alimente sanatoase care sunt bogate in iod

Desi grasimea viscerala nu este vizibila in exterior, poate avea impact asupra sanatatii, marind presiunea arteriala si sporind riscul de a dezvolta anumite afectiuni, precum boli cardiace, atac cerebral, diabet, rezistenta la insulina si chiar unele tipuri de cancer, spune experta.

Un mod de a reduce grasimea viscerala este sa faci cateva modificari de dieta. Poti incepe adaugand in alimentatia ta unul dintre cele mai bune produse care ajuta la topirea grasimii de pe abdomen: iaurtul grecesc cu procent redus de grasime.

De ce reduce iaurtul grecesc grasimea viscerala

Cercetarile au aratat ca alimentele bogate in proteine, calciu si vitamina D pot avea o legatura mai mica cu grasimea viscerala. De aceea, iaurtul grecesc fara grasime este alimentul numarul unu pentru care oamenii il pot adauga in dieta daca vor sa reduca grasimea viscerala”, arata nutritionista.

„Iaurtul grecesc contine de obicei 17 grame de proteine per portie (175 g). Consumul de alimente bogate in proteine poate ajuta la reducerea senzatiei de foame si la instalarea senzatiei de satietate. De asemenea, te ajuta sa nu mananci mai mult”, explica ea.

5 trucuri de slabit si longevitate de la nutritionistul lui Hilary Duff

Proteinele sunt digerate si metabolizate intr-un interval de timp mai mare, ceea ce te ajuta sa te simti satula mai mult timp. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca un consum ridicat de proteine determina scaderea indicelui de masa corporala, reducerea taliei si ameliorarea nivelurilor de colesterol bun. In plus, iaurtul contine culturi de bacterii vii si active si probiotice care ajuta sanatatea microbiomului intestinal.

Ce este grasimea viscerala si cum o putem reduce

Alegerea iaurtului grecesc este perfecta, daca acesta nu contine zahar. „Variantele cu arome au zahar adaugat, ceea ce nu va ajuta la reducerea grasimii viscerale”, precizeaza nutritionista.

De fapt, ar putea face chiar invers. Oamenii care consuma zahar adaugat tind sa aiba mai multa grasime viscerala.

Ehsani recomanda alegerea unui iaurt fara grasimi sau a iaurtului degresat, intrucat cel obisnuit contribuie la aparitia grasimii viscerale. Totusi, reducerea in ansamblu a consumului de grasimi saturate (din alimente procesate, branza si produse de panificatie) este mai importanta decat decizia de a consuma iaurt degresat, subliniaza ea.

Trucuri pentru reducerea grasimii viscerale

Pe langa consumul de iaurt grecesc degresat, Ehsani prezinta si alte idei:

– consuma proteine la fiecare masa, ca sa te simti satula;
– consuma in fiecare zi suficiente fibre ca sa te simti satula mai mult timp si sa-ti mentii sanatatea tractului digestiv;
– dormi suficient. Lipsa cronica de somn contribuie la ingrasare;
– fa miscare in mod regulat;
– bea suficienta apa;
– limiteaza consumul de alcool la nivelul normal, adica maximum o bautura pe zi pentru femei si doua pentru barbati;
– limiteaza consumul de alimente bogate in zahar.

Foto: depositphotos.com