Gimnastica pentru sex mai bun – rutina simpla care te ajuta sa simti adevarata placere

1
De Alice Moisescu
22 apr. 2019

Organismul nostru reprezinta, printre altele, si un imens cumul de energii. Energia sexuala se numara si ea printre ele, si trebuie gestionata corect, spun specialistii.

O viata sexuala activa si regulata ajuta la eliberarea tensiunii si apara organismul de stres, multe terapii impotriva stresului bazandu-se pe relaxarea musculaturii, iar actul sexual este cunoscut pentru rolul de relaxare a muschilor.

Modurile surprinzatoare prin care sexul poate fi benefic creierului

Gimnastica sexuala: descopera drumul spre extaz!

Ca si in cazul oricarui tip de exercitiu fizic, se cere antrenarea anumitor grupe de muschi, dintre care cel mai important este cel localizat in zona genital-anala, asa numitul muschi pubococcigian – PC.

Intarirea acestui muschi va mentine energia sexuala in interiorul corpului printr-un act de control voluntar, control ce poate transforma o partida intima cu iubitul intr-un joc senzual.

Ce sunt, de fapt, exercitiile de gimnastica sexuala? Cum ajuta acestea?

Exercitiile de gimnastica sexuala au fost create pentru a maximiza puterea, rezistenta si controlul muschiului „dragostei” (muschiul PC). Acest muschi este foarte rar folosit in timpul activitatilor zilnice, spre deosebire de alti muschi ai corpului. Rolul lor este de a stopa, de fapt, mictiunea in drum spre toaleta.

Daca acest muschi PC nu este pus la treaba cum trebuie, el va fi afectat de relaxarea musculara ce apare odata cu varsta, sarcina, nasterea, menopauza, variatiile de greutate etc.

Expertii in sanatatea si educatia sexuala recomanda dezvoltarea si antrenarea muschiului PC pentru a obtine, intensifica si prelungi orgasmul in cazul ambelor sexe.

„Podul Uijayi” este exercitiul care te scapa de stres si iti imbunatateste viata sexuala

Gimnastica sexuala are numeroase beneficii

Gimnastica sexuala poate fi practicata atat individual, cat si in cuplu, si aduce cu sine o serie de beneficii, dintre care amintim:

  • senzatii amplificate
  • faciliteaza atingerea orgasmului si intensifica senzatiile acestuia
  • prelungesc raportul sexual
  • stimuleaza fluxul sanguin in zona genitala
  • controleaza ejacularea precoce

Dincolo de toate acestea, veti dobandi si o cunoastere si o stapanire mai profunda a propriului corp, dar si a partenerului de cuplu, a senzatiilor care va plac, va stimuleaza etc.

Cum se fac aceste exercitii de gimnastica sexuala?

In primul rand, pentru a ajunge sa practici aceste exercitii, trebuie sa te cunosti pe tine foarte bine, sa iti cunosti corpul si sa identifici grupele de muschi pe care trebuie sa le antrenezi.

Pentru a identifica muschiul PC, poti porni si stopa fluxul de urina si vei simti ce muschi folosesti in acel moment.

Principiul de functionare al exercitiilor sexuale este acela de a contracta si relaxa acel muschi.

Dintre cele mai indicate exercitii, cele #Kegel, cele #Kriston si cele #Mudra promit rezultate. Ele presupun contractia puternica a muschilor rectali pe o perioada cat mai lunga de timp pentru a prelua controlul asupra tonusului sexual.

Unii oameni de stiinta sustin ideea conform careia o viata sexuala intensa si regulata dezvolta creativitatea, inteligenta si apara organismul de anumite afectiuni psihice.

Masajul tantric, secretul conexiunii totale cu partenerul de cuplu

Sexul tantric, iarasi, reprezinta o practica veche ce aprofundeaza intimitatea dintre parteneri. Prin intermediul exercitiilor tantrice, acestia pot deveni capabili sa isi canalizeze intreaga energie sexuala catre zonele unde aceasta are efecte benefice.

Foto: Shutterstock.com