Grupa de sange dezvaluie predispozitia la boli si alimentele pe care nu le toleram

1
De Cristina Tudor
8 feb. 2020

Grupa de sange poate fi un indicator serios al afectiunilor ce pot urma, la un moment dat, pe parcursul vietii.

Dieta potrivita fiecarei grupe de sange si cum poate influenta aceasta eventuale boli. La ce boli suntem mai predispusi, in functie de grupa de sange si cum trebuie sa ne alimentam, in functie de aceasta?

Grupa de sange este un element de baza al sistemului imunitar, un filtru pentru toti agentii patogeni, fie ca e vorba de toxine, virusi, bacterii ori viermi paraziti.

Grupele sanguine sunt adevarate harti ale propriului nostru profil biologic, fiecare grupa de sange are proprietati chimice unice, isi are propriul antigen si reactioneaza atunci cand in organism distinge un antigen strain.

Astfel, in fata unor intrusi, va forma anticorpi, adica proteine imunoglobulinice care au rolul de a distruge microbii. Pentru ca aceasta reactie a organismului sa fie insa cat mai rapida, sistemul imunitar trebuie sa aiba o buna imunitate.

GRUPA 0

Cei cu grupa 0 au o mare mare sensibilitate la alergeni si predispozitie pentru afectiuni precum astm, boli ale tiroidei (hipotiroidism in special) si ale sistemului digestiv, din cauza aciditatii gastrice crescute.

Dieta va fi una carnivora: peste, vita, pui si mai putina carne grasa. Vor fi consumate cu moderatie lactatele, ouale si cerealele, la fel si legumele si fructele. Exercitiile fizice indicate trebuie sa fie intense, gen aerobic sau jogging.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.