Intepaturile in piept pot anunta boli de inima sau pneumonie. Sapte tipuri de dureri pe care sa nu le ignori

1
De Cristina Tudor
23 oct. 2019

Durerile in piept tradeaza boli de inima sau plamani, durerile de cap-de la tulburari menstruale la tumori, durerile lombare ascutite- pietre la rinichi, iar cele de picioare- diabet sau cheaguri de sange.

Durerea este o stare de disconfort prin care organismul incearca sa semnaleze o boala. Exista o scala a durerii- usoara, moderata si severa.

Primul stadiu, durerea usoara corespunde, pe o scala de la 1 la 10, nivelului 1-3 si este o simpla jena. Durerea moderata (intervalul 3-7) afecteaza concentrarea, iar durerea severa (de la 7 la 10) este insuportabila.

Iata sapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate si care ar putea ascunde boli mai grave.

1. Dureri in piept

Durerea persistenta in piept apare cand inima nu primeste suficient sange si oxigen si poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales in cazul celor peste 40 de ani.

„Durerea in piept poate semnala si un junghi intercostal (inflamatia muschilor si tendoanelor dintre coaste), pneumonie, astm”, explica Remus Lupu, doctor primar medicina de familie.
Uneori, durerile in piept (localizate spre capul pieptului) pot semnala si probleme digestive (ulcer, calculi biliari, indigestie, arsuri, reflux gastroesofagian).

2. Durere de cap severa

Durerile de cap persistente pot semnala tulburari ale ciclului menstrual, probleme de vedere, hipertensiune arteriala, lipsa de calciu si magneziu, tulburari metabolice, iar in cazuri extreme, o tumora intracraniana sau un anevrism.

Durerea de cap severa, insotita de greata, ameteala sau amorteli ale fetei, poate trada un accident vascular sau meningita (ceafa e teapana si apare fotofobia).

Dureri de spate si furnicaturi – boli neurologice

3. Dureri de dinti pulsatile

Daca resimtiti o durere pulsatila a dintilor este foarte posibil ca nervul sa fie afectat.

„In cel mai simplu caz, este vorba de un abces dentar, insa exista situatiii grave cand nervul trebuie scos”, adauga medicul Remus Lupu.

Alte cauze ale durerilor sunt cariile, bolile gingivale sau aparitia maselelor de minte.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com