Noul simptom Covid-19: cum iti dai seama rapid ca esti infectat

1
De Cristina Tudor
23 dec. 2020

Febra, tusea uscata, dificultatile de respiratie si alterarea gustului si mirosului sunt cele mai comune simptome ale bolii provocate de virusul SARS-CoV-2.

Totusi, ceea ce s-ar putea sa nu stii, este ca specialistii au descoperit noul simptom Covid-19. Acesta se poate manifesta la nivelul ochilor si a inceput sa fie raportat de tot mai multi pacienti infectati.
In urma unui studiu recent s-a descoperit noul simptom Covid-19, manifestat de o parte a pacientilor infectati cu virusul SARS-CoV-2. Acesta este un simptom ocular frecvent, numit de experti „ cel mai important simptom ocular manifestat de pacientii cu Covid-19”, potrivit Yahoo!life.

Studiul, publicat in BMJ Open Opthalmology, a descoperit ca ochii inflamati pot fi un simptom comun al infectiei cu noul coronavirus. Cercetari anterioare au atestat, de asemenea, ca virusul se poate manifesta la nivel ocular prin secretie conjunctivala, mancarime si conjunctivita.

Cu toate ca alte simptome pot fi mai accentuate, cercetatorii subliniaza faptul ca „tipul, frecventa si transmiterea virusului prin intermediul ochilor nu ar trebui ignorate, in special pentru ca ochiul poate fi un organ prin care virusul poate patrunde in organism”

Conform studiului, simptomele oculare afecteaza intre 4% si 31% dintre persoanele infectate, insa exista posibilitatea ca acest simptom sa nu fi fost raportat la timp, fiind mai putin accentuat decat celelalte manifestari Covid-19.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.