Nu te mai stresa la consultul anual: 6 secrete dezvaluite de medicii ginecologi

1
De Cristina Tudor
5 iun. 2020

Vei merge in curand la consult si nu stii sigur ce ar trebui sa faci sau poate iti faci griji legate de aspectul zonei intime sau data la care esti programata?

Afla direct de la medicii ginecologi care este strategia corecta care iti garanteaza ca te simti bine.

Probabil ca vei fi surprinsa sa afli ca medicii ginecologi nu-si fac deloc griji cu privire la ideile care iti dau batai de cap. Sanatatea ta este pe primul loc, asa ca nu trebuie sa eziti sa mergi la consult la intervalele potrivite si sa asculti cu atentie sfaturile specialistilor.

Iata cateva secrete dezvaluite de ginecologi, care iti vor demonstra ca nu ai de ce sa te simti jenata:

1. Nu-ti face griji daca nu te-ai ras de curand

Medicul ginecolog va realiza consultul in 7-10 minute si in niciun caz nu va analiza daca te-ai ras ieri sau acum cateva zile. „Foarte multe paciente isi cer scuze pentru ca nu s-au ras in zona intima sau pe picioare. Realitatea este ca nu mai observ acest aspect in mod special si nici nu cunosc vreun alt medic care sa fie interesat de asa ceva. Este un lucru natural si ne intereseaza mai mult sa ne asiguram ca esti sanatoasa”, spune dr. Maureen Mulvihill, ginecolog din California.

2. Spune-i neaparat medicului ce medicamente sau suplimente iei

Poate crezi ca pentru ginecolog nu conteaza foarte mult ce alte medicamente sau suplimente iei, mai ales daca vrei doar sa-ti reinnoiesti reteta pentru anticonceptionale. „Si medicul ginecolog trebuie sa fie la zi cu lista completa a medicamentelor tale pentru ca substantele pe care le contin pot afecta ceea ce-ti prescrie. De exemplu, daca iei un tratament pentru hipertensiune sau un medicament pentru acnee care poate cauza malformatii in cazul unei eventuale sarcini, este posibil sa-ti recomande o alta metoda de contraceptie. Cel mai simplu este sa scrii pe o foaie toate medicamentele si suplimentele pe care le iei plus dozajul si frecventa”, recomanda dr. Mulvihill.

3. Nu vorbi la telefon in timpul consultului

Cand mergi la consult nu este deloc momentul potrivit sa incepi o conversatie telefonica. Ai venit la medic pentru a te asigura ca esti sanatoasa, asa ca este indicat sa te concentrezi pe acest lucru. „Mi s-a intamplat ca pacienta mea sa vorbeasca despre urmatorul examen cu un profesot tocmai in timp ce o examinam.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.