Pana cand va fi obligatorie masca de protectie?

1
De Cristina Tudor
19 ian. 2021

In cursul zilei de ieri, medicul Adrian Streinu Cercel a primit cea de-a doua doza de vaccin anti – covid-19, ocazie cu care a impartasit efectele secundare resimtite.

Cu aceasta ocazie, domnia sa a precizat si pana cand va fi obligatorie purtarea mastii de protectie.

”Nu ma doare, nu ma ustura. A doua zi s-ar putea sa simtiti unde a fost locul de injectie si atata tot si pe urma sa va duceti cu drag la a doua injectie. E de asteptat, evident, ca aceasta a doua doza sa intareasca raspunsul si sa consolideze.

Masca de protectie va ramane obligatorie in continuare pana in 2023
Teoretic, dupa a doua doza, la sapte zile deja putem fluiera linistiti ca nu mai suntem la risc sa dezvoltam infectii severe cu noul coronavirus, dar, atentie, masca va ramane obligatorie in continuare pana in 2023, pentru ca acest vaccin ne protejeaza pe dinauntru, nu ne protejeaza si la nivelul mucoaselor, astfel incat, daca dam masca jos si renuntam la ea, avem toate sansele sa luam un virus pe care noi pe urma sa il dam mai departe unor persoane care nu sunt imunizate si o sa generam in continuare imbolnaviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

”Masurile de precautie de pana acum ar trebui mentinute si chiar intarite, pentru ca aceste doua elemente, imunizarea prin vaccinare, respectiv masurile de protectie, impreuna, sa duca la reducerea circulatiei foarte rapide a acestui virus in populatie”, a mai explicat Cercel.

Potrivit datelor puse la dispozitia CNCAV de catre Institutul National de Sanatate Publica, prin aplicatia Registrul Electronic National al Vaccinarilor (RENV), care tine evidenta vaccinarilor, situatia din ziua de 17 ianuarie a.c., ora 17.00, este urmatoarea…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.